Política
Miguel Tellado
Foto: Miguel Tellado | Flickr
Operació Catalunya

El PP trenca el silenci i diu que l'Operació Catalunya és una "cortina de fum"

Temps de lectura: 2 minuts
Miguel Tellado
Foto: Miguel Tellado | Flickr

El PP ha trencat el seu silenci sobre els informes publicats als mitjans que confirmen l'existència de l'anomenada Operació Catalunya. 

Per què és important? Una investigació de La Vanguardia, ElDiario.es i El Nacional va revelar aquesta setmana, mitjançant la publicació d'uns informes, que l'executiu encapçalat per l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy va utilitzar la policia per investigar partits independentistes amb l'objectiu d'acabar amb el procés. 

Què diuen? El portaveu parlamentari del PP, Miguel Tellado, ho ha titllat tot de "cortina de fum" en una entrevista a la COPE. 

  • “És força lamentable que el PSOE hagi assumit el discurs dels independentistes i se l'hagi fet propi”, ha protestat Tellado."Treure el tema de l'Operació Catalunya en aquests moments no pot ser més que una cortina de fum per justificar el que el PSOE fa ara", referint-se a l'amnistia. 
  • “Pedro Sánchez viu de cortina de fum a cortina de fum”.
  • “Em molesta especialment caure a les trampes del PSOE i el seu entramat mediàtic”, ha lamentat el popular.
  • "Aquesta suposada estratègia coordinada, la qual no aporta cap prova", porta a "parlar d'un altre tema i no del que és veritablement important: que la democràcia està amenaçada, i l'amenaça dorm a la Moncloa”.

A més: El president del Partit Popular a Catalunya, Alejandro Fernández, també ha trencat el silenci a través de les seves xarxes socials. 

  • "La unitat d'Espanya es defensa amb IDEES i amb la LLEI. Pasterejar amb Pujol de dia i amb Villarejo de nit és perjudicial per a Espanya, i jo ho rebutjo categòricament". 

 

  • També Eugenio Pino, el cap de la policia patriòtica del PP, ha negat l'Operació Catalunya: "És un 'cuento chino'", ha dit en una entrevista telefònica amb El Independiente. 

Situació actual: De moment, ni el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ni el mateix Mariano Rajoy s'han pronunciat al respecte.