Política
Espectacle taurí
Foto: Espectacle taurí | Giovanni Calia - Unsplash
Toros

Els menors d'edat podran tornar a anar als toros a Balears

Temps de lectura: 2 minuts
Espectacle taurí
Foto: Espectacle taurí | Giovanni Calia - Unsplash

Vox ha fet una maniobra política retorçada a les Balears amb un objectiu molt concret: aconseguir que, a les illes, els menors d'edat puguin tornar a acudir als toros. El partit de Santiago Abascal se'n sortirà perquè el PP hi dona suport i tenen majoria. 

Per què és important? La normativa autonòmica prohibeix actualment que els menors puguin anar a les "corridas" però Vox i PP canviaran, per la porta del darrere, la llei que regula les curses de braus. 

Què en sabem? El "què" no ha agafat ningú desprevingut perquè l'objectiu ja era conegut. El que ha causat sorpresa és el "com": Vox ha recorregut a la picaresca i ha demanat incloure una disposició addicional al Decret d'Emergència de l'Habitatge que implicarà una modificació de l'article que regula les "corridas" de toros i la protecció dels animals.  

  • En la proposta presentada al Parlament, signada per la portaveu de Vox, Idoia Ribas, el partit ha reclamat una modificació de l'article 12 relatiu a la Llei 9/2017 de regulació de les curses de braus i de protecció dels animals a Balears.
  • Aquest article prohibeix actualment que persones menors de 18 anys "puguin assistir a les places de bous quan se celebrin espectacles taurins" i que "dins i fora de la plaça de bous i en un lloc visible, s'instal·larà un cartell que adverteixi que l'espectacle pot ferir la sensibilitat dels espectadors". 

Vox exigeix retirar el primer apartat del text relatiu a la prohibició d'accés de menors i mantenir l'apartat dels cartells.

Què diu? El PP ja ha anunciat que donarà suport a la iniciativa. 

  • Els populars afirmen que "a la immensa majoria d'Espanya els infants ja presencien espectacles taurins amb normalitat" i que això també ha de poder passar a les illes. 
  • El portaveu popular, Sebastià Sagreras, ha demanat coherència al PSOE: "Podem va intentar prohibir-ho al Congrés i el PSOE ho va impedir".

Context. Que els menors d'edat puguin tornar a les places de toros és un dels punts clau de l'acord que van signar PP i Vox per a la investidura de la presidenta del Govern, Marga Prohens.

  • El pacte diu el següent: "Modificarem la llei de regulació de les curses de braus i de protecció dels animals a les Balears, que impedeix actualment l'accés de menors d'edat a esdeveniments taurins".
Categoria: Política
Etiqueta: VOX