Política
Teresa Ribera
Foto: Teresa Ribera | Flickr
Audiència Nacional

El govern de Sánchez s'alinea amb ERC i ataca la justícia espanyola

Temps de lectura: 2 minuts
Teresa Ribera
Foto: Teresa Ribera | Flickr

La vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha criticat el jutge de l'Audiència Nacional, Manuel García-Castellón, a càrrec de la causa Tsunami Democràtic, després que insistís en la imputació per terrorisme a l'expresident Carles Puigdemont.

Per què és important? El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón va desestimar ahir el recurs presentat per la Fiscalia contra la seva decisió d'enviar diligències al Tribunal Suprem perquè investigui Tsunami Democràtic, i en la qual estan imputats president a l'exili, Carles Puigdemont, a més de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i altres deu encausats. 

Què diuen? El jutge García-Castellón té "certa voluntat" a pronunciar-se en "moments polítics sensibles", ha dit la ministra Ribera en una entrevista a TVE. 

  • "Jo seria molt cauta pel que fa a la manera com s'estava pronunciant aquest jutge, que com dic ens té acostumats que sempre s'inclini en aquesta mateixa direcció, que evidentment té una implicació política important i sol sortir a col·lació en moments polítics sensibles".
  • Ribera ha dit que és "molt important" respectar la separació de poders com un dels principis fonamentals de la convivència i la Constitució, inclòs el respecte al Poder Judicial, a jutges i magistrats"
  • Però "això no impedeix veure", ha continuat la vicepresidenta tercera, "que hi ha algunes persones que ostenten aquesta representació institucional del Poder Judicial que tenen certa volença per pronunciar-se sempre en una mateixa direcció i en un moment particularment oportú davant del que, d'altra banda, solen ser els pronunciaments d'altres companys dins de l'exercici d'aquest Poder Judicial". 

A més: La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, també ha criticat aquest divendres l'"obsessió política" del jutge de l'Audiència Nacional: "Hi ha una obsessió del jutge García-Castellón amb la finalitat d'incriminar l'independentisme, ERC, Junts, Marta Rovira i el president Carles Puigdemont, com a terroristes", ha dit en una entrevista a La1. 

  • El portaveu del PP, Borja Sémper, ha considerat "d'una gravetat extrema" les crítiques del govern espanyol al jutge Manuel García Castellón, després de les paraules de la vicepresidenta Teresa Ribera.
  • El portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado, també ha lamentat que el govern de Sánchez "assumeixi com a propi l'argument d'Otegi i Puigdemont contra l'Estat de Dret".