Política
L'expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy
Foto: L'expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy | Twitter / @marianorajoy
Operació Catalunya

Rajoy, sobre l'Operació Catalunya: "Volen treure alguna cosa i ho tenen molt cru"

Temps de lectura: 2 minuts
L'expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy
Foto: L'expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy | Twitter / @marianorajoy

L'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy ha trencat el seu silenci per primera vegada després de les informacions periodístiques dels darrers dies que apunten que estava al cas de l'Operació Catalunya.

Per què és important? Una investigació de La Vanguardia, ElDiario.es i El Nacional va revelar aquesta setmana, mitjançant la publicació d'uns informes, que l'executiu encapçalat per l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy va utilitzar la policia per investigar partits independentistes amb l'objectiu d'acabar amb el procés. 

Què ha dit Rajoy? En unes jornades jurídiques a Boadilla del Monte sota el títol 'Les conseqüències legals de la llei d'amnistia', Rajoy no h volgut respondre les preguntes dels mitjans, però n'ha parlat del tema durant la seva intervenció.

  • "La constitució al Congrés de tres comissions d'investigació tenen l'objectiu de veure si treuen alguna cosa", ha dit l'expresident.
  • "Ja els dic que ho tenen molt cru, per després anar als tribunals. És la clau del que està passant", ha expressat Rajoy.

Tot i això, l'expresident no ha volgut entrar en molts detalls i no ha desmentit que estigués al corrent de les maniobres de la policia patriòtica.

Paral·lelament, aquest dijous, el portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado, ha dit que les informacions que apunten a la guerra bruta del govern de Mariano Rajoy són només una "cortina de fum" per tapar la llei d'amnistia.

  • “És força lamentable que el PSOE hagi assumit el discurs dels independentistes i se l'hagi fet propi”, ha protestat Tellado."Treure el tema de l'Operació Catalunya en aquests moments no pot ser més que una cortina de fum per justificar el que el PSOE fa ara", referint-se a l'amnistia.

Context: Les informacions publicades aquesta setmana pels dos rotatius apunten que el govern de Rajoy va investigar partits independentistes durant cinc anys, des de la Diada del 2012 fins al 2016.

  • Segons els documents, ho hauria fet al marge de la llei i utilitzant recursos públics.
Categoria: Política