Política
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
Foto: El president del govern espanyol, Pedro Sánchez | @sanchezcastejon | X
Europa

Una eurodiputada culpa Pedro Sánchez de la crisi dels pèl·lets: "Incompetent"

Temps de lectura: 2 minuts
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
Foto: El president del govern espanyol, Pedro Sánchez | @sanchezcastejon | X

Una eurodiputada portuguesa assenyala el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per la crisi mediambiental que han provocat milers de petites boles de plàstic a la costa portuguesa i gallega. 

Per què és important? Els pèl·lets són uns microplàstics que des de fa dies inunden les platges de la costa gallega. La seva presència no és innòcua, ja que triguen molts anys a desaparèixer i animals tant aquàtics com terrestres se'ls mengen.

  • El govern espanyol socialista i el galleg, liderat pel PP, han entrat en una guerra per culpar-se mútuament de la lenta i poc efectiva gestió per solucionar aquest problema. 

Situació actual: Després de setmanes de declaracions creuades, el problema ha arribat a l'Eurocambra. Una diputada portuguesa ha culpat l'executiu de Sánchez de ser el responsable de l'accident a les costes portugueses i espanyoles. 

  • Lidia Pereira, eurodiputada del Partit Social Demòcrata portuguès (PSD) ha assegurat que el president espanyol "hauria de demanar disculpes als gallecs" per l'abocament de pèl·lets que afecta des de fa setmanes a la costa de Galícia.
  • L'eurodiputada, molt crítica amb l'executiu de Sánchez, assegura que l'accident "no hauria d'haver passat" i culpa directament al PSOE i al govern espanyol, a qui qualifica "d'irresponsable i incompetent". 

En detall: Segons Pereira, l'executiu espanyol va ser qui va cometre les imprudències més grans després de la pèrdua de la càrrega de plàstic al mar per part d'un vaixell de càrrega davant de la costa de Portugal. 

  • "Va ser un accident que ni el govern portuguès ni el govern regional de Galícia podrien haver evitat", però "el govern portuguès va informar el govern d'Espanya i el PSOE de Pedro Sánchez va decidir jugar amb la situació i va ignorar l'avís", ha assegurat l'eurodiputada. 
  • Pereira acusa el PSOE d'intentar blanquejar la seva responsabilitat: "Si tenen alguna dignitat política haurien de demanar disculpes als gallecs", afirma. En el seu discurs recorda, a més, que les competències de lluita contra la contaminació al mar són estatals i no pertanyen als governs autonòmics.