Política
Carles Puigdemont, eurodiputat i president a l'exili
Foto: Carles Puigdemont, eurodiputat i president a l'exili | Junts per Catalunya
Operació Catalunya

Puigdemont pressiona el PPE per l'escàndol del fals compte de Trias

Temps de lectura: 2 minuts
Carles Puigdemont, eurodiputat i president a l'exili
Foto: Carles Puigdemont, eurodiputat i president a l'exili | Junts per Catalunya

Carles Puigdemont exigeix explicacions al Partit Popular Europeu sobre què hi ha darrere del suposat compte bancari de Xavier Trias a Andorra i Suïssa. 

Per què és important? L'eurodiputat de Junts vol que els populars aclareixin de quina manera la policia patriòtica va pagar milers d'euros a un agent de duanes francès per donar informació falsa sobre l'exalcalde de Barcelona. 

Què diu? Puigdemont retreu al PPE la seva "preocupació" per l'estat de dret i no per l'Operació Catalunya. 

  • En una publicació a X (antic Twitter), el president a l'exili demana al PPE "tota la veritat" sobre "un escàndol a aclarir". 
  • "Benvolguts col·legues del PPE preocupats per l'estat de dret: heus aquí un escàndol que ha d'aclarir-se. Espero que vulguin saber tota la veritat i com es va pertorbar el procés electoral a causa d'aquestes mentides creades pel complot policial (que el Parlament espanyol investigarà)", ha escrit Puigdemont en francès. 

En detall. La Direcció General de Duanes i Impostos, adscrita al Ministeri d'Economia del govern francès, ha obert una investigació interna en relació al suposat compte bancari de Trias. 

  • L'objectiu és aclarir quin paper va tenir Jean Michel Pillon, l'agent francès que va rebre uns 50.000 euros de la policia patriòtica.
  • Mentrestant, a Brussel·les, el PPE està posant el focus en la llei d'amnistia pactada entre el PSOE i els independentistes, al mateix temps que ignoren qualsevol nova informació sobre l'Operació Catalunya.

Context. La informació sobre els suposats comptes bancaris de Trias va ser difosa a través del diari El Mundo.

  • La notícia va resultar ser falsa i va impedir que Trias aconseguís repetir com a alcalde de Barcelona l'any 2015, en favor d'Ada Colau.