Política
Aeroport Adolfo Suárez-Madrid Barajas
Foto: Aeroport Adolfo Suárez-Madrid Barajas | Aena
Aeroports

Sánchez inverteix en l'ampliació de l'aeroport de Madrid mentre que El Prat s'estanca

Actualitzat: Divendres, 26 de gener de 2024. 12:20
Temps de lectura: 2 minuts
Aeroport Adolfo Suárez-Madrid Barajas
Foto: Aeroport Adolfo Suárez-Madrid Barajas | Aena

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat una inversió per ampliar l'aeroport de Madrid i així augmentar la seva capacitat de passatgers. 

Què en sabem? L'executiu espanyol aposta per la capital espanyola. Sánchez ha anunciat aquest divendres en una visita a la Fira Internacional del Turisme (Fitur) una important inversió per ampliar l'aeroport Adolfo Suárez-Madrid Barajas. 

  • El socialista ha explicat que la inversió a l'aeroport madrileny serà de 2.400 milions d'euros. 

En detall: L'objectiu de la inversió és fer més gran l'aeroport per augmentar la seva capacitat d'acollir passatgers. S'estima que passarà dels 60 milions de passatgers actuals als 90 milions el 2031. 

  • Aquest augment de passatgers suposa un 28% més que la capacitat actual de la infraestructura de Madrid.
  • A més, el president espanyol ha dit que la intenció és "enfortir" el lideratge de Madrid com a ‘hub’ amb Amèrica Llatina, però també desenvolupar-ne un altre amb l’Àsia, amb "noves rutes i aerolínies que operen cap aquell continent".

Context: El govern espanyol enforteix el principal aeroport d'Espanya, mentre que el de Barcelona segueix pendent de les discussions sobre la seva ampliació. 

  • Les parts implicades en la decisió d'ampliar l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona - El Prat sembla que no arriben mai un acord. Partits polítics, Aena i grups ecologistes no troben la fórmula per acontentar a tothom. 
  • Mentre que Barcelona s'estanca, Madrid aposta pel seu aeroport i cada any va guanyant més passatgers i més capacitat per acollir vols nacionals i internacional. 

D'on venim: Aena, l'empresa que s'encarrega de gestionar els principals aeroports espanyols, ha tancat el seu millor any pel que fa a nombre de passatgers. L'any 2023 els aeroports de la xarxa de l'empresa han tancat amb rècord històric de passatgers amb 283.195.399. 

  • Aquesta xifra suposa un 16,2% més que l'any 2022 i un 2,9% més que el 2029, any abans de la pandèmia i que mantenia la xifra rècord fins al dia d'avui. 
  • Madrid segueix sent la ciutat que registra més nombre de passatgers. L'aeroport Adolfo Súárez Madrid-Barajas n'ha registrat 60.220.984, el que representa un creixement del 18,9% respecte al 2022. 
  • L'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat queda en segona posició amb 49.909.544 passatgers.