Eleccions municipals 2023
Alcaldessa de Barcelona
Foto: Alcaldessa de Barcelona | ACN
Eleccions municipals

Colau s'erigeix en "única garantia" perquè no es faci l'ampliació de l'aeroport

Temps de lectura: 1 minut
Alcaldessa de Barcelona
Foto: Alcaldessa de Barcelona | ACN

L'alcaldable de Barcelona en Comú, Ada Colau, s'ha erigit en "única garantia" perquè no es faci l'ampliació de l'aeroport del Prat-Josep Terradellas.

Per què és important? L'ampliació de la pista de l'aeroport de Barcelona és un reclam d'alguns sectors de la societat, que xoquen frontalment contra col·lectius ecologistes i la majoria parlamentària, que es posiciona en contra de destruir el parc natural que envolta l'aeroport.

Què ha dit? Colau ha assegurat aquest diumenge que la seva candidatura és "l'única garantia" que no es faci l'ampliació de l'aeroport del Prat.

  • "Estem en contra del negacionisme climàtic", ha dit després de subratllar la seva preocupació pel fet que Collboni i Trias obrin la porta "a fer un acord de govern" basant-se a reprendre el debat sobre l'ampliació.
  • A més: Davant d'això, ha fet una crida perquè la gent progressista i ecologista de Barcelona i l'àrea metropolitana es mobilitzi "massivament".
  • "No permetrem l'ampliació de l'aeroport", ha advertit des del Parc Nou del Prat de Llobregat, on ha participat en un acte d'En Comú Podem coincidint amb la paella metropolitana dels comuns en aquest municipi.

D'altra banda, ha demanat "moltes inversions" i ha afirmat que treballaran de forma "propositiva" possibilitant pressupostos a Barcelona, la Generalitat o l'Estat però condicionant-los a les necessitats del territori.

  • "Necessitem més i millors Rodalies i ampliar el verd", ha conclòs sobre les incidències que assolen la xara ferroviària a Catalunya.