Política
La diputada de Junts Cristina Casol
Foto: La diputada de Junts Cristina Casol | Junts
Junts

Junts expulsa la diputada Cristina Casol després de la seva denúncia per assetjament

Actualitzat: Dilluns, 29 de gener de 2024. 13:28
Temps de lectura: 2 minuts
La diputada de Junts Cristina Casol
Foto: La diputada de Junts Cristina Casol | Junts

La direcció de Junts ha decidit expulsar del grup parlamentari la diputada Cristina Casol, una de les dues dones que va denunciar a la cambra baixa assetjament per raó de gènere per part de companys de partit. 

Per què és important? Dues diputades del grup parlamentari de Junts, del cercle de Laura Borràs, han denunciat a la cambra catalana assetjament per part dels seus companys de partit. Aquesta situació només ha fet que agreujar la crisi interna de Junts i separar la formació política en dos bàndols. 

Què en sabem? Finalment, l'executiva de Junts ha expulsat la diputada Cirstina Casol després que hagués denunciat per assetjament masclista als companys del grup parlamentari. El Parlament, després de fer una investigació, no ha vist indicis i ha arxivat el cas. 

  • Segons fonts presents a la reunió de l’executiva del partit, l’exclusió de la diputada ha estat aprovada per majoria i amb vuit vots en contra.

Situació actual: Un cop rebut l’aval, haurà de ser la direcció del grup parlamentari, encapçalada per Albert Batet, qui executi la decisió.

  • Casol ja va anunciar que no renunciarà a la seva acta i es mantindrà com a diputada no adscrita tot l’any que queda de legislatura.
  • Va ser elegida diputada al Parlament de Catalunya en les eleccions del 2021, va ser segona de la llista de Junts per la província de Lleida.

D'on venim: La denúncia de Casol no és l'única que s'ha produït dins del grup parlamentari de Junts. 

  • La diputada de Junts Aurora Madaula també va denunciar assetjament a l'Oficina d'Igualtat del Parlament de Catalunya, saltant-se l'òrgan de Junts que serveix per a aquesta mena de casos.