Política
Magda Oranich i Laura Borràs
Foto: Magda Oranich i Laura Borràs
Junts

Crisi a Junts: Oranich no veu assetjament en els casos denunciats per les diputades

Temps de lectura: 2 minuts
Magda Oranich i Laura Borràs
Foto: Magda Oranich i Laura Borràs

L'advocada Magda Oranich no creu que els casos denunciats per les diputades de Junts, Aurora Madaula i Cristina Casol, es puguin considerar assetjament per raó de gènere. 

Per què és important? Dues diputades del grup parlamentari de Junts, del cercle de Laura Borràs, han denunciat a la cambra catalana assetjament per part dels seus companys de partit. Aquesta situació només ha fet que agreujar la crisi interna de Junts i separar la formació política en dos bàndols. 

Què diu? En una entrevista a Ràdio Estel, l'advocada i presidenta de la Comissió de Garanties de Junts, Magda Oranich, ha atacat amb força l'ànima del partit més propera a Borràs. 

  • Oranich considera que els casos denunciats per les dues diputades no són masclisme i creu que ho han fet per discrepàncies polítiques. L'advocada ha assegurat estar en desacord que "una discussió política" es pugui considerar una agressió. 
  • A més, afegeix que aquesta situació només fa "mal a la societat i a l'independentisme" i l'ha comparada amb "una batalla de nens de classe". 
  • Oranich, que és sabut que no comparteix ideari amb Borràs i la seva relació és dolenta, assegura que la direcció del partit hauria de prendre una decisió sobre el cas "per deixar de fer el ridícul". 

Context: Junts està dividit. I aquesta divisió s'ha fet més profunda amb les dues denúncies per assetjament de les diputades del cercle de Laura Borràs. 

  • Madaula i Casol han denunciat els casos d'assetjament directament a l'Oficina d'Igualtat del Parlament de Catalunya, saltant-se l'òrgan de Junts que serveix per a aquesta mena de casos i que precisament està liderat per Magda Oranich. 
  • Oranich va ser l'encarregada de redactar l'informe sobre el cas Dalmases quan se'l va assenyalar per intimidar a diferents companyes de partit. Francesc Dalmases, en aquell moment, era la mà dreta de Borràs.