Política
Magda Oranich
Foto: Magda Oranich | tv3
Cas Borràs

Magda Oranich afirma que "la majoria" de Junts vol el relleu de Borràs

Temps de lectura: 2 minuts
Magda Oranich
Foto: Magda Oranich | tv3

El cas de Laura Borràs fa ferida dins de Junts. Dins de la formació comencen a flotar veus discrepants contra l'entorn de la presidenta de Junts, Laura Borràs, i la seva estratègia.

Per què és important? L'entorn de Borràs  hauria registrat un document per exigir la seva restitució tot i no tenir l'aval de la direcció del partit.

En profunditat: Magda Oranich, assessora de Junts i presidenta de la Comissió de Garanties, ha afirmat, en una entrevista al diari Ara, que "la majoria" de Junts pensa com ella i, per tant, vol la dimissió i el relleu de Borràs.

Què diu? Oranich argumenta que el delicte que se li ha sentenciat a Borràs "és claríssim", en contra del que diu ella i el seu partit públicament. A més, ha afirmat que el judici "ha estat normal" i en cap cas ha sigut un judici injust.

  • "Tampoc cal que tothom pensi igual dins de Junts", ha argumentat, tot seguit per lamentar que "part del grup d'ella (Borràs), si no penses igual, estàs massacrat".
  • "Al final rebem els que opinem", ha reblat sobre els discrepants dins de la formació.

El conflicte: Membres de la cúpula directiva de la formació i diputats de Junts han exigit explicacions per aquesta roda de premsa de Madaula i Cuevillas, on han reclamat la restitució de Borràs.

  • El sector 'pragmàtic' de Junts, més allunyat de l'entorn de Borràs lamenten que ells mantenen el silenci per disciplina mentre que l'entorn de la presidenta suspesa pren decisions sense el consens de l'executiva.
  • De fet, diputats de Junts al Parlament asseguren a Principal que aquest reclam de Madaula i Cuevillas és un moviment a iniciativa de l'entorn de Borràs i no pas una decisió de consens del grup parlamentari. 

 

Categoria: Política
Etiquetes: Laura Borràs Junts