Política
Foto: | ACN
Crisi interna

Junts intenta girar full de la crisi Dalmases: no votaran que deixi el Parlament

Foto: | ACN

Junts per Catalunya vol evitar que la crisi oberta pel cas Dalmases per intimidar la subdirectora del FAQS continuï erosionant el partit i fent perillar els difícils equilibris interns que ja hi ha. Volen centrar el focus en el seu nou rol a l'oposició i no furgar més en les ferides.

Què sabem? L’executiva del partit d’ahir al vespre va passar de puntetes sobre el tema, malgrat les informacions de noves víctimes d'intimidacions i abusos de poder per part de Dalmases.

  • Només es va acordar proposar el nom del vicealcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, com a substitut de Dalmases a la vicepresidència del partit. Tot i això, haurà de ser ratificat pels afiliats.
  • També es va decidir que la comissió de garanties del partit avaluarà la polèmica del perfil de Twitter que defensava Dalmases i criticava membres de la formació. Darrere el perfil hi havia un conseller nacional i persona propera a Laura Borràs, Rai López.

A més, l’única possibilitat que hi havia que el tema es reobrís era que es tractés al Consell Nacional del dia 19 de novembre. Un sector del partit havia promogut una recollida de signatures demanant forçar-lo a dimitir com a diputat del Parlament. Finalment, però, han retirat la proposta.

  • La direcció volia evitar-ho. S’havia intentat canviar el redactat, però finalment s’ha retirat la proposta.

A partir d’ara: On sí que seguirà obert el cas és a la comissió de l’Estatut del Diputat. 

  • La setmana que ve o l’altra, els membres de la comissió presentaran un dictamen i l’elevaren a la Mesa. Aquesta serà l’encarregada de decidir l’abast de la sanció, que podria anar dels 600 als 12.000 euros de multa.