Política
Foto: | acn
Crisi interna

Junts substitueix Dalmases i investigarà el perfil de Twitter fals que el defensava

Foto: | acn

La direcció de Junts té pressa per donar per tancat el cas Dalmases, però no li serà fàcil després que hagin aflorat nous testimonis i en mig de la pressió d'un sector del partit perquè deixi l'acta de diputat.

Què s'ha dit? El portaveu del partit, Josep Rius, ha negat que la qüestió es tractés a la reunió de l'executiva que es va fer aquest dijous al vespre.

  • El que sí que es va decidir és proposar el nom del vicealcalde de Jordi Fàbrega per ocupar el lloc de Francesc de Dalmases a la vicepresidència del partit. 
  • Segons ha explicat Rius, va ser una proposta de la presidenta Laura Borràs consensuada amb el secretari general, Jordi Turull.

Per altra banda, el partit també ha anunciat que investigarà el perfil de Twitter fals que defensava Francesc de Dalmases sota el nom de la suposada periodista Joana Masdeu.

  • Ho tractarà la comissió de garanties, després de descobrir-se que darrere el perfil hi havia el telèfon mòbil d'un Conseller Nacional del partit i persona propera a Laura Borràs, Rai López.  
  • És la mateixa comissió que va fer l'informe intern sobre les intimidacions de Dalmases a la subdirectora del FAQS.

A partir d'ara: El cas Dalmases podria tornar a tractar-se el pròxim 19 de novembre. Un sector del partit ha recollit signatures per incloure a l'ordre del dia una resolució demanant la dimissió del diputat.

  • Avui s'acaba el termini per presentar les signatures. Segons els impulsors tenen les necessàries, un 20%, per poder-les presentar. 

Per últim: Sobre els pressupostos de la Generalitat, Josep Rius ha anunciat que en els pròxims dies presentaran un decàleg de propostes pels comptes. Hi haurà mesures fiscals, que podrien incloure l'impost de successions o modificacions dels trams de l'IRPF.

Categoria: Política
Etiqueta: Junts