Open Melon
Foto: | ACN
Polèmica al Parlament

Un conseller nacional de Junts proper a Borràs, darrere del compte de Joana Masdeu

Foto: | ACN

Segons ha avançat NacióDigital el número de telèfon mòbil associat a la xarxa social Twitter al perfil fals de Joana Masdeu, és el mateix que està relacionat amb el conseller nacional de Junts i membre del Consell de la República, Rai López Calvet.

D'on venim? Enmig de la polèmica a Junts per Catalunya per la dimissió del vicepresident Francesc de Dalmases, acusat d'intimidar una periodista i diputades del seu mateix partit, aquest dimecres ha resonat un nou nom en l'escena política catalana i de Twitter: Joana Masdeu

Què sabem? Joana Masdeu és el nom d'un perfil d'usuari de Twitter que s'ha presentat com a periodista graduada a la UAB, i que ha sortit en defensa de Francesc de Dalmases i de la presidenta de Junts, Laura Borràs, la màxima defensora del diputat en tot l'afer.

  • Ha resultat ser un compte fals, amb una identitat virtual creada per l'ocasió. També es coneix popularment a la xarxa social com un trol. 
  • Periodistes reals del Parlament han sospitat des del minut zero del compte, per no conèixer de res a la suposada periodista parlamentària.
  • El compte @JoanMasdeu ha estat eliminat hores després a Twitter.

A més: El compte fals era seguit per dirigents de Junts com Laura Borràs, Jaume Alonso-Cuevillas o Aurora Madaula, un fet que alimenta les sospites sobre qui es pot amagar al darrere d'aquesta identitat.

  • L'exsecretari general de Junts Jordi Sánchez ha mirat d'interactuar amb la usuària, posant en dubte en un primer moment la paraula dels periodistes parlamentaris, que asseguraven que aquesta persona no existia. Finalment, Sánchez ha rectificat.

La situació ha arribat a un punt tan surrealista que algú ha enganxat un cartell a l'entrada de la sala de premsa del Parlament amb el nom de 'Sala de Premsa Joana Masdeu'.

El dia que s'han anunciat els guardonats amb el Premi Ondas en periodisme, ni Rai López ni Joana Masdeu consten entre els guardonats.

S'ha pogut corroborar la vinculació entre Rai Calvet i l'usuari @joanamasdeu mitjançant el mecanisme de recuperació de compte a Twitter i la introducció del seu número de mòbil. Més en aquest vídeo: