Política
Ajuntaments

Es cou una moció de censura contra Sílvia Orriols a Ripoll?

Temps de lectura: 3 minuts

La batllessa de Ripoll, Sílvia Orriols, assegura que la moció de censura contra el seu govern podria ser imminent. L'oposició, però, ho nega. 

Per què és important? El rumor sobre una possible moció de censura contra l'alcaldessa va i ve des del mateix dia que Sílvia Orriols va ser envestida el 17 de juny de 2023. 

Què en sabem? En una publicació aquest diumenge al vespre a la xarxa social X (abans Twitter), Orriols ha revifat la qüestió de la moció de censura. 

  • "Potser tinc els dies comptats com a Batllessa... Hauré encapçalat, doncs, el mandat més curt i intens de la història de Ripoll?", s'ha preguntat. 

Què diuen? Els grups polítics municipals de l'oposició asseguren que Orriols fa suposicions no fonamentades en relació a aquest tema. 

Junts Ripoll

Manoli Vega, regidora de Junts Ripoll, ha assegurat a aquest diari que en relació a la moció de censura "a dia d'avui no hi ha cap novetat respecte els mesos anteriors". 

  • "Potser és ella la que en té ganes".
  • "Si hi ha cap novetat, serem els primers en convocar la premsa". 
  • "La moció està sobre la taula des del juny, però encara no hi ha res". 
  • "No depèn tant del discurs d'immigració com de la gestió del dia a dia del poble". 
  • "Em sorprenen segons quines declaracions". 

Vega també ha explicat a aquest diari com veu les suposades traves d'Orriols al padró, que han denunciat alguns mitjans. 

  • "Ho està fent dins en el període que marca la llei. Per sensibilitat humana es podria fer diferent, però no està cometent cap il·legalitat". 

ERC

Aquest diari també s'ha posat en contacte amb Chantal Pérez, regidora d'ERC. Pérez també ha desmentit la possibilitat ara d'una moció de censura. 

  • "No hi ha cap novetat respecte els mesos anteriors a dia d'avui", ha dit taxativa. 

CUP

Dani Vilaseca, regidor d'Alternativa per Ripoll-CUP, ha desmentit a través de la xarxa social X que s'estigui preparant una moció de censura a Ripoll i assegura que l'objectiu d'Orriols és desviar l'atenció: 

  • "La incapacitat de governar en minoria cada vegada s'està fent més evident".

Context. Els partits de l'oposició no van aconseguir posar-se d'acord per fer un cordó sanitari contra Sílvia Orriols l'estiu de l'any passat. D'aquesta manera, Aliança Catalana es va fer amb l'alcaldia de Ripoll. 

  • El juliol de l'any passat, la CUP va tornar a posar sobre la taula una moció de censura per fer fora l'alcaldessa: "No pot passar ni un dia més sense que es desallotgi l'extrema dreta del Ajuntament de Ripoll. La moció de censura a Orriols és una urgència democràtica". 
  • A final d'octubre, els principals grups de l’oposició a l’Ajuntament de Ripoll van signar un comunicat conjunt on alertaven del “trencament de la convivència a Ripoll a causa de la confrontació impulsada per Aliança Catalana” però van descartar impulsar una moció de censura.