Política
L'exconseller d'Interior, Miquel Sàmper
Foto: L'exconseller d'Interior, Miquel Sàmper | Wikimedia Commons / Generalitat de Catalunya
Junts

L'exconseller Miquel Sàmper deixa Junts després del bloqueig a la llei d'amnistia

Temps de lectura: 2 minuts
L'exconseller d'Interior, Miquel Sàmper
Foto: L'exconseller d'Interior, Miquel Sàmper | Wikimedia Commons / Generalitat de Catalunya

L'exconseller d'Interior, Miquel Sàmper, deixa de militar a Junts per discrepàncies davant les darreres decisions sobre la llei d'amnistia.

Per què és important? La baixa de Sàmper es produeix després que el partit independentista frenés la tramitació de la llei d'amnistia al Congrés perquè no es van aprovar totes les esmenes que proposaven.

Què en sabem? Segons ha avançat La Vanguardia, Sàmper ha enviat una carta a la direcció de Junts per comunicar la decisió.

  • L'exconseller ha recalcat al diari Ara "el màxim respecte" a Junts i als seus afiliats, però no podia seguir al partit "en congruència" amb el que pensa políticament.
  • Segons apunta el mateix rotatiu, un dels desencadenants també podria ser el fet que és advocat de Lluis Puig, un exiliat que podria beneficiar-se de la llei d'amnistia.

D'on venim? Aquest dimarts el Congrés de Diputats va rebutjar l'aprovació de la llei d'amnistia amb els vots en contra de Junts. El partit de Carles Puigdemont va votar negativament perquè considera que la llei deixa fora a moltes persones.

  • Durant el debat, la portaveu de Junts, Míriam Nogueras, ha afirmat que volen lluitar per "una amnistia compartida que no deixi fora ningú". Aquest text és un bon punt de partida, assegura, però diu que aquesta llei també "té forats".

A més, l'amnistia no és l'única crisi que existeix dins del partit. A banda de les opinions sobre la llei, també hi ha divisió després de la situació d'Aurora Madaula, qui ha denunciat "violències silencioses" de companys i companyes al partit.

  • Aquest dilluns la direcció de Junts va expulsar la dipuada Cristina Casol, una de les dues dones que va denunciar assetjament per raó de gènere.
  • La diputada de Junts Aurora Madaula també va denunciar assetjament a l'Oficina d'Igualtat del Parlament de Catalunya, saltant-se l'òrgan de Junts que serveix per a aquesta mena de casos.
  • La denúncia de les dues diputades són del cercle de Laura Borràs i això només ha fet que revifar la crisi interna de Junts i separar la formació en dos bàndols.
Categoria: Política
Etiquetes: Junts Amnistia