Política
Portada del setmanari 'El Ripollès', 1 febrer 2024
Foto: Portada del setmanari 'El Ripollès', 1 febrer 2024 | 'El Ripollès'
Ripoll

Orriols retira els ajuts als mitjans privats de Ripoll i preveu venjança

Temps de lectura: 1 minut
Portada del setmanari 'El Ripollès', 1 febrer 2024
Foto: Portada del setmanari 'El Ripollès', 1 febrer 2024 | 'El Ripollès'

La batllessa de Ripoll, Sílvia Orriols, continua fent soroll i anuncia ara que retira els ajuts econòmics als mitjans de comunicació privats de la comarca. 

Per què és important? Orriols ha revelat la xifra que l'Ajuntament de Ripoll aportava fins ara a mitjans locals privats. "L'anterior govern destinava vora 80.000 euros anuals dels contribuents ripollesos al grup privat de ràdio, televisió i premsa local", ha afirmat a X (abans Twitter). 

Què en sabem? La batllessa assegura que aquesta subvenció tenia per al govern municipal anterior, de Junts, una contrapartida clara.

  • "Així se'n garantia el favor i s'estalviava titulars com aquest", ha dit Orriols.
  • La líder d'Aliança Catalana fa referència a la portada d'aquest dijous del setmanari 'El Ripollès': "L'edició d'avui, plena d'atacs desfermats contra el meu govern, evidencia que els impostos dels ripollesos es tornen a invertir en els ripollesos i no pas en la compra d'amiguets...", conclou. 

D'on venim? Sílvia Orriols no ha aconseguit aprovar el pressupost al Ple municipal d'aquest dilluns i caldrà prorrogar l'anterior. 

  • Al Ple, l'alcaldessa ja ho havia advertit: "Desfem els convenis més que generosos que, durant anys, s'havien signat amb mitjans de comunicació locals privats a canvi d'entrevistes amables amb els equips de govern" (minut 02:05).

A més, membres d'Aliança Catalana i la mateixa batllessa pronostiquen que la retirada dels ajuts a l'empresa que controla la premsa, la ràdio i la televisió locals privades, "de l'òrbita de Junts", farà que "ara corrin a buscar la moció de censura".