Política
Pedro Sánchez
Foto: Pedro Sánchez | La Moncloa
Amnistia

Sánchez: "Tots els independentistes catalans seran amnistiats perquè no són terroristes"

Actualitzat: Dijous, 1 de febrer de 2024. 16:16
Temps de lectura: 1 minut
Pedro Sánchez
Foto: Pedro Sánchez | La Moncloa

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comparegut avui per defensar el text actual de la proposta de llei d'amnistia davant de les esmenes que volen lluitar des de Junts. 

Per què és important? Segons Junts, la llei actual encara deixaria fora de l'amnistia a Carles Puigdemont i Marta Rovira. A més, asseguren que no entrarien dins la normativa moltes causes vinculades als CDR, amb el terrorisme o amb el cas Volhov. 

Què ha dit? Pedro Sánchez ha assegurat que tots els investigats per terrorisme no quedaran fora de l'oblit penal. 

  • "Com tot el món sap, l'independentisme català no és terrorisme. No ho és. I amb aquest projecte de llei jo estic convençut, i així també ho conclouran els tribunals, que estaran tots els independentistes catalans amnistiats perquè no són terroristes", ha asseverat. 
  • "Si hem aconseguit aquesta llei d'amnistia valent i reparadora, l'objectiu és que surti així", insisteix el president, en referència al vot en contra de Junts a la llei d'amnistia. 
  • Així, Sánchez ha definit la llei d'amnistia com "el pas definitiu" i ha insistit que la norma "compta amb un ampli consens de la societat catalana, que és la que més ha patit aquesta crisi".

Per acabar, diu que "en una negociació no cal mesurar qui cedeix" perquè "al final tots hem cedit per a una llei d'amnistia valenta, reparadora i constitucional". 

  • Sánchez ha deixat entreveure que no s'acceptarà cap canvi a la norma que segueix ara negociant-se al Congrés.