Política
Carles Puigdemont
Foto: Carles Puigdemont | X / @JuntsXCat
Amnistia

Canvi de criteri: la Fiscalia del Suprem demana investigar Puigdemont per terrorisme

Temps de lectura: 2 minuts
Carles Puigdemont
Foto: Carles Puigdemont | X / @JuntsXCat

La Fiscalia del Tribunal Suprem ha canviat de parer i ara demana investigar Carles Puigdemont per terrorisme.

Per què és important? L'informe no és vinculant per a la Sala Penal de l'alt tribunal, però complica encara més les coses de cara les negociacions entre Junts i PSOE per la llei d'amnistia. 

D'on venim? El fiscal Álvaro Redondo va defensar l'opinió contrària aquest dimarts a la junta setmanal perquè considerava que no hi ha indicis suficients contra Puigdemont a Tsunami Democràtic. 

  • Redondo va fer constar al seu informe que no hi ha "indicis racionals de criminalitat en aquest moment processal".
  • "No permet la seva incardinació en el tipus de terrorisme, ja que aquest exigeix la comissió d'un delicte greu contra la llibertat", va concloure. 

Què en sabem? En un clima de gran divisió interna, la junta de fiscals ha esmenat les conclusions de Redondo, que al seu informe rebutjava imputar Puigdemont per un delicte de terrorisme i, per tant, elevar les actuacions de Tsunami al Suprem, com va sol·licitar García-Castellón.

  • La junta ha comptat amb els 15 fiscals de penal d'aquest tribunal i ha estat presidida per Fidel Cadena i Joaquín Sánchez-Covisa. 
  • La reunió s'ha estès durant gairebé quatre hores.
  • Els representants del Ministeri Públic al Suprem donen suport amb aquesta decisió a l'exposició raonada que va emetre García-Castellón al novembre perquè l'alt tribunal continués la investigació de Tsunami. 

Previsió. Aquest acord de la junta de fiscals del penal del Tribunal Suprem per demanar a l'alt tribunal que obri una causa contra Carles Puigdemont per terrorisme dificulta el futur del president català a l'exili. 

  • L'última paraula la tindrà la Sala Penal de l'alt tribunal, que serà la que decideixi si assumeix la causa.
Categoria: Política