Política
El president d'Espanya en funcions, Pedro Sánchez
Foto: El president d'Espanya en funcions, Pedro Sánchez | EFE
Amnistia

Sánchez persegueix Junts per aprovar l'amnistia: l'última proposta

Actualitzat: Dilluns, 5 de febrer de 2024. 15:08
Temps de lectura: 2 minuts
El president d'Espanya en funcions, Pedro Sánchez
Foto: El president d'Espanya en funcions, Pedro Sánchez | EFE

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que es planteja reformar la llei d'enjudiciament criminal per aconseguir el suport de Junts a l'amnistia. 

Per què és important? La llei d'amnistia no va ser aprovada al Congrés a causa del vot en contra del partit de Carles Puigdemont. Junts veu indispensable per l'aprovació de la norma que es tinguin en compte les causes relacionades amb el terrorisme. 

Què diu? En una entrevista a la Sexta, Sánchez ha plantejat reformar la llei d'enjudiciament criminal per trobar el suport de Junts a l'amnistia. 

  • Sánchez ha recordat que hi ha instruccions judicials "que es prolonguen i que els mateixos fiscals han posat en qüestió", i per tant "hi ha elements de millora que podem incorporar" que "evidentment poden resoldre alguns dubtes que puguin tenir aquestes formacions polítiques", en referència a les forces independentistes.
  • Tot i això, el president espanyol ha assegurat que no modificarà la llei d'amnistia per incloure tots els delictes de terrorisme i de traïció: "No és la nostra intenció tocar el text, però entre totes les agrupacions polítiques haurem de trobar una solució", ha indicat, recalcant que està segur que s'acabarà tirant endavant.
  • Preguntat per si ha activat la llei d'amnistia només a canvi dels vots d'ERC, Junts i Bildu per la investidura, el socialista ha assegurat que no: "D'una manera o l'altra, l'amnistia i els indults havien d'arribar". 

A més, el cap de l'executiu espanyol no veu terrorisme en el cas de Tsunami Democràtic i, per tant, torna a assenyalar al jutge de l'Audiència Nacional, Manuel García-Castellón: "Jo crec que no és terrorisme, no cal banalitzar el terrorisme però tampoc tergiversar el terrorisme".