Política
Càrregues policials durant l'1 d'Ocutbre
Foto: Càrregues policials durant l'1 d'Ocutbre | Twitter
1-O

A judici 46 policies nacionals per les càrregues de l'1-O a Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
Càrregues policials durant l'1 d'Ocutbre
Foto: Càrregues policials durant l'1 d'Ocutbre | Twitter

L'Audiència de Barcelona ha rebutjat tots els recursos d'apel·lació i ha confirmat la decisió d'enviar a judici els 46 policies processats per les càrregues de l'1-O.

Per què és important? L’Audiència de Barcelona ha ratificat la decisió del Jutjat d’Instrucció número 7 que va considerar que en l'actuació dels agents del Cos Nacional de Policia hi va haver episodis de violència "innecessària" i "gratuïta" durant la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. 

En detall: El tribunal considera, així, que hi ha prou indicis per acusar els agents dels delictes de lesions o contra la integritat moral.

  • El tribunal, però, ha descartat imputar 11 policies més, com demanaven les acusacions exercides per Òmnium Cultural i Irídia, i també es rebutja les peticions de les defenses d’arxivar la causa contra els imputats. 
  • A través d’un comunicat conjunt, Òmnium Cultural i Irídia, consideren que la resolució “suposa un gran pas endavant en la lluita contra la impunitat d’una actuació policial no només desproporcionada sinó també delictiva, que va provocar la condemna dels principals organismes internacionals de drets humans”.

D'on venim? Les càrregues policials de l'1-O es van focalitzar 27 escoles.  

  • Els centres més afectats van ser l’escola Mediterrània, de la Barceloneta, l’institut Pau Claris, amb l’actuació a l’escala, i l’escola Ramon Llull, amb desenes de lesionats. 
  • Les entitats denuncien que a les Escoles Pies de Sant Antoni, l’actuació va ser “especialment violenta i desproporcionada” i es va començar a colpejar “tan bon punt es va arribar a la porta del col·legi, sense especial avís previ ni temps d’espera ni negociació”.
Categoria: Política