Política
La diputada de Junts Cristina Casol
Foto: La diputada de Junts Cristina Casol | Junts
Crisi a Junts

Cristina Casol: "Junts és un partit masclista, perquè jo he patit masclisme"

Temps de lectura: 2 minuts
La diputada de Junts Cristina Casol
Foto: La diputada de Junts Cristina Casol | Junts

La diputada no adscrita al Parlament de Catalunya, Cristina Casol, expulsada per Junts, assegura que el partit "és masclista". Casol va ser expulsada després de denunciar el seu grup parlamentari per raó de gènere. 

Per què és important? Dues diputades del grup parlamentari de Junts, del cercle de Laura Borràs, han denunciat a la cambra catalana assetjament per part dels seus companys de partit. Aquesta situació només ha fet que agreujar la crisi interna de Junts i separar la formació política en dos bàndols. 

Què diu? En una entrevista a RTVE, Casol ha assegurat que "Junts és un partit masclista, perquè jo he patit masclisme". 

  • L'actual diputada no adscrita s'ha mostrat decebuda amb la manera "antiga" d'aquest espai de fer política "perquè és un partit nou".
  • Casol ha confirmat que ha patit un "assetjament per raó de gènere", i lamenta que sigui molt difícil demostrar-ho amb proves: "Les seqüeles no són visibles als ulls de tothom".
  • La diputada ha acusat la presidenta del Parlament Anna Erra, de Junts, de partidisme per la seva actuació amb el seu cas i el d'Aurora Madaula. A més, ha explicat que des de la denúncia no ha parlat amb la presidenta de la cambra catalana. 
  • A més, Casol ha explicat que veu un canvi dins de Junts i assegura que les persones que venien de fora de la política han anat perdent pes dins del partit: "Mai en la meva vida professional havia patit un assetjament d'aquest tipus. No ha de ser normal". 

Situació actual: Després de la seva denúncia, Junts va decidir expulsar-la del grup parlamentari. Com que l'acta de diputat és personal, Casol segueix sent diputada.

  • Ha assegurat que no s'ha plantejat deixar l'acta i que esperarà a veure com acaba el cas Madaula "per tenir més solidesa en les denúncies" que pugui presentar.

Context: La diputada de Junts Aurora Madaula també va denunciar assetjament a l'Oficina d'Igualtat del Parlament de Catalunya, saltant-se l'òrgan de Junts que serveix per a aquesta mena de casos.

  • Totes dues, afins a la presidenta del partit, Laura Borràs, han manifestat haver estat víctimes de casos d'assetjament per raó de gènere al grup parlamentari.