Política
Manifestació independentista
Foto: Manifestació independentista | Oliver de Ros | Principal
Amnistia

El Govern confia que Pedro Sánchez indulti qui quedi fora de l'amnistia

Temps de lectura: 2 minuts
Manifestació independentista
Foto: Manifestació independentista | Oliver de Ros | Principal

El Govern de la Generalitat creu que l'executiu de Pedro Sánchez indultarà totes aquelles persones que quedin fora de la llei d'amnistia. 

Per què és important? El PSOE i ERC, socis d'investidura i de legislatura, han acordat una llei d'amnistia. Junts, en l'últim moment, va votar-hi en contra i la normativa no va poder ser acceptada. El partit de Carles Puigdemont es va negar aprovar la llei presentada pel govern espanyol perquè considerava que deixava fora moltes persones.

Què diu? Aquest dijous, en una entrevista a RTVE Catalunya, el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha assegurat que el govern espanyol concedirà indults a totes aquelles persones que quedin fora de la llei d'amnistia: "Això ho sap tothom". 

  • Les declaracions arriben l'endemà que el ministre de la Presidència, Justícia i relacions amb les Corts, Félix Bolaños, hagi confirmat que no té "cap dubte" que hi haurà llei d'amnistia. 
  • Bolaños apuntava que l'executiu espanyol i els partits independentistes "compartim un objectiu, que és que siguem capaços d'aprovar una llei que cobreixi tothom que va estar involucrat en el procés i que s'acabin els procediments judicials que tenen, per poder obrir una nova etapa a Catalunya. I no tinc cap dubte que hi haurà acord". 

En detall: Segons Junts, que va votar en contra de la llei d'amnistia, la normativa deixava fora a moltes persones relacionades amb causes dels CDR, Tsunami Democràtic i altres. És per aquest motiu que van rebutjar la llei pactada per PSOE i ERC. 

  • El conseller de Drets Socials ha atacat Junts per la negativa a la normativa i ha acusat el partit postconvergent d'irresponsable: "Em sembla una irresponsabilitat i molt poc respectuós per al centenar de persones que podrien sortir beneficiats amb aquest text legal". 
  • Campuzano creu que el "gen convergent" és un mite i ha assegurat que "si el gen estigués a Junts, ja tindríem una llei d'amnistia". 

Previsions: D'aquí menys d'una setmana, acaba el termini per tancar la nova proposta de la llei d'amnistia. L'executiu de Sánchez confia que hi hagi un acord i, aquesta vegada, Junts voti a favor de la normativa.