Política
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
Foto: El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
Eleccions

Primeres veus crítiques del PSOE amb Sánchez després de la patacada a Galícia

Temps de lectura: 3 minuts
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
Foto: El president del govern espanyol, Pedro Sánchez

Després de la patacada socialista a les eleccions de Galícia, on el PSdG ha perdut fins a cinc escons, comencen a sortir les primeres veus crítiques amb Pedro Sánchez. 

Per què és important? El PP gallec ha arrasat als comicis d'aquest passat diumenge. El candidat popular, Alfonso Rueda, ha aconseguit la cinquena majoria absoluta consecutiva del PP a Galícia. El PSOE ha patit una forta patacada, passant dels 14 escons als 9 representants dins del parlament gallec. 

Què diuen? Després dels mals resultats a les eleccions de Galícia el PSOE es troba en jornada de reflexió. Les primeres veus crítiques dins del socialisme s'han despertat i han atacat directament al líder del partit i president del govern espanyol, Pedro Sánchez. 

  • Sense perdre el seu estil i argumentari, el president de Castella i la Manxa, Emiliano García-Page, ha estat el primer a fer autocrítica i atacar la direcció del seu partit després dels mals resultats a Galícia. 
  • Page, en contra de l'amnistia i distant de l'actual direcció del PSOE, ha recordat que els comicis a Galícia tenien "un component nacional" i que els mals resultats socialistes han de provocar una "reflexió profunda". 
  • Una reflexió sobre el rumb que vol seguir el partit i sobretot l'estratègia. El president manxec diu que serviria per evitar que "el cicle" que viu el PP es converteixi en un "cicló" que afecti els altres territoris d'Espanya. 
  • "Només reflexionant i rectificant en alguns aspectes es pot evitar que un cicle es converteixi en un cicló que arrasi molt més del que tenim pensat i previst", ha advertit el president autonòmic. 

A més: Altres veus socialistes han demanat una reflexió dins del partit, com el secretari general del PSOE a Castella i Lleó, Luis Tudanca. El socialista ha descrit els resultats del PSOE de Galícia com "inexcusablement dolents". 

  • Un altre dels barons més crítics amb Sánchez, el líder del PSOE a Aragó, Javier Lambán, també ha posat cullerada després dels mals resultats: "Com a socialista, sento molt el mal resultat del PSOE i lamento profundament l'avenç del nacionalisme sobiranista gallec. Són dues pèssimes notícies per a Espanya", ha escrit a les xarxes socials. 

Què diu el PSOE i Sánchez? Des de la direcció nacional del PSOE s'ha volgut desvincular els mals resultats amb l'amnistia. La portaveu del partit, Esther Peña, ha defensat que els ciutadans han anat a votar amb un component "territorial" i no pensant en clau espanyola. 

  • "Creiem que l'amnistia no ha influït en els resultats electorals, ni del PSOE ni del PP", ha dit, perquè "el transvasament de vot del PSOE ha anat al BNG, un partit que és clarament sobiranista i dona suport clar a l'amnistia".
  • Per la seva part, Sánchez ha aprofitat per felicitar el guanyador de les eleccions i també ha assegurat que els socialistes començaran a treballar per "construir l'alternativa de progrés" al PP de Galícia.
  • Sánchez també ha volgut agrair a la militància i als votants socialistes pel suport. També ha donat el seu "reconeixement" al candidat del PSOE "per la seva màxima entrega en aquesta campanya".