Política
Isabel Díaz Ayuso
Foto: Isabel Díaz Ayuso | Flickr
Cas Koldo

El PP apunta Sánchez per corrupció: "Està segrestat pel cas Koldo i per Puigdemont"

Temps de lectura: 2 minuts
Isabel Díaz Ayuso
Foto: Isabel Díaz Ayuso | Flickr

El PP vol fer caure a Pedro Sánchez pel cas Koldo. Avui, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha apuntat al president del govern espanyol com al principal responsable d'aquesta trama de corrupció. També alguns mitjans asseguren que existeix una denúncia presentada l'any 2020 informant Sánchez. 

Per què és important? Els agents de la policia van detenir la setmana passada Koldo García Izaguirre, mà dreta de l'exministre José Luis Ábalos quan ostentava la cartera de Transports, per un presumpte frau en la compra de mascaretes durant la pandèmia de la covid. 

Què diuen? En una entrevista a Antena 3, Isabel díaz Ayuso, ha assegurat que "quan Sánchez es va presentar a les eleccions ja ho sabia", referint-se que el cas Koldo "s'estava investigant des del juny".

  • "També ho sabien altres ministres i membres del govern", ha dit. La presidenta regional denuncia que malgrat això, Sánchez va ficar a Ábalos "a les llistes i va deixar que sortís com a diputat".
  • "Aquest senyor era el secretari d'Organització del PSOE i el que va preparar a Sánchez les primàries que va guanyar amb unes urnes de cartó", ha afirmat Ayuso. "Va ser sospitosament apartat de tots els seus càrrecs i, tot i això, després el van tornar a ficar a les llistes", ha insistit la presidenta madrilenya. 
  • Per això, ha dit que el president espanyol "està ara mateix segrestat", tant per aquest cas com "per Puigdemont", que "li fan xantatge" i li demanen modificar el Codi Penal: "Potser l'interès per controlar els òrgans judicials tingui a veure amb això", ha dit.
  • En canvi, ha atacat Sánchez per haver "utilitzat de manera repugnant" el cas de les mascaretes del seu germà, que va quedar arxivat i que va ser el motor de la denúncia del PP madrileny de casos sobre mascaretes com el d'Ábalos.

A més, el diari 'El Confidencial' assegura haver parlat amb l'advocat Ramiro Grau, que va remetre escrits al president del Govern, Pedro Sánchez, per informar-lo de la situació. 

  • "Eren còpies dels documents sobre l'assumpte. N'he hagut d'enviar al voltant de mitja dotzena, fonamentalment perquè la Presidència del Govern s'assabentés de l'assumpte", assegura Grau al diari.
  • 'OkDiario' també assegura que existeix una denúncia presentada el 2020 davant del Tribunal de Comptes que requeria a l'organisme que se sol·licités "determinada informació" a "la Presidència del Govern" sobre les adjudicacions a l'empresa Solucions de Gestió i Suport a Empreses SL, que ara impliquen per presumpte cobrament de comissions a Koldo García.