Política
Koldo García
Foto: Koldo García | Twitter
Cas Koldo

Anticorrupció xifra en 1,5 milions l'augment patrimonial de Koldo García per les mascaretes

Temps de lectura: 2 minuts
Koldo García
Foto: Koldo García | Twitter

La Fiscalia Anticorrupció sosté ara que Koldo García, l'exassessor de José Luis Abalos, va utilitzar el ministeri de Transports per agilitzar els tràmits en la contractació per la venda de mascaretes durant la pandèmia de la Covid.

Per què és important? La justícia va deixar en llibertat ahir a Koldo García després d'acollir-se al seu dret de no declarar davant del jutge de l'Audiència Nacional i després d'haver estat detingut per la Guàrdia Civil el dimecres. 

En detall: La interlocutòria del jutge de l'Audiència Nacional conclou que Koldo va facilitar els processos d'adjudicació de material sanitari a l'empresa Soluciones de Gestión. 

  • L'escrit també recull que els investigadors han posat el focus en el "notable increment patrimonial" de l'exassessor en els darrers dos anys.
  • La querella recull que l'exassessor d'Ábalos podria haver-se beneficiat amb 1,5 milions d'euros arran de les presumptes comissions il·legals que va cobrar pels contractes entre el 2020 i el 2022, un a Benidorm, per 115.000 euros, a nom de la seva filla menor i pagat sense hipoteca. 
  • La Fiscalia, doncs, considera "summament rellevant i revelador" el paper que exercia Koldo en l'adjudicació "podent haver fet ús de terceres persones pròximes al seu cercle familiar amb la possible finalitat d'ocultar, o almenys dificultar, la veritable titularitat dels immobles adquirits".
  • Cal recordar que el germà de Koldo García també va ser detingut per la mateixa trama.
  • A més, a la querella Anticorrupció assegura que "part dels guanys obtinguts havien estat transferits en un compte al Brasil". Els investigadors sostenen que aquests moviments de diners es van dur a terme "amb l'objectiu de dificultar el seguiment i la traçabilitat dels diners".

Per acabar: Anticorrupció reconeix que hi ha indicis suficients per concloure que existeix "una organització criminal", que es dedicava a aconseguir l'adjudicació de contractes.