Política
Salvador Illa, líder del PSC i exministre de Sanitat
Foto: Salvador Illa, líder del PSC i exministre de Sanitat | PSC
Cas Koldo

Salvador Illa, tranquil pel cas Koldo: "No tinc cap inconvenient en comparèixer"

Temps de lectura: 1 minut
Salvador Illa, líder del PSC i exministre de Sanitat
Foto: Salvador Illa, líder del PSC i exministre de Sanitat | PSC

La trama del cas Koldo ha esquitxat també el líder del PSC i exministre de Sanitat, Salvador Illa. Avui ell mateix ha respost que té la "consciència tranquil·la" i que si rep una citació per comparèixer davant el Congrés dels Diputats per donar explicacions, acudirà.

Per què és important? Salvador Illa, en aquells moments ministre de Sanitat, va incloure l'empresa de Koldo en un megacontracte sanitari de 2.578 milions. 

En detall: En declaracions a 'Rac1', el líder del PSC ha estat molt clar: "Estic tranquil de consciència i esperit. Confio en les persones que em van acompanyar al ministeri de Sanitat".

  • "La compra de mascaretes de Sanitat està perfectament explicada i supervisada pel Tribunal de Comptes. No vaig veure res sospitós. Hi havia un equip de contractació que feia la feina i jo no estava sobre d’això", ha afegit.
  • L'exministre de Sanitat diu estar "decebut i enfadat" davant els indicis de Koldo García. Diu que s'ha de ser "implacables contra la corrupció" i s'ha d'arribar "fins al final".
  • A més, assegura que li costa d'entendre que persones, "s'aprofiten" de les situacions difícils i això "indigna": "Són actituds puntuals greus i inacceptables", diu referint-se als moments difícils viscuts durant la pandèmia. 

Per acabar: Amb tot, Illa ha conclòs que no té "cap inconvenient" en comparèixer allà on se'l citi: "I crec que se'm citarà", ha sentenciat, després de conèixer les peticions de Podem i d'ERC, però també l'impuls del mateix PSOE a una comissió de recerca a la Cambra baixa.