Política
Pedro Sánchez i José Luis Ábalos
Foto: Pedro Sánchez i José Luis Ábalos | RTVE
Cas Koldo

L'amenaça del PSOE a Ábalos: dimissió o expulsió al Grup Mixt

Temps de lectura: 1 minut
Pedro Sánchez i José Luis Ábalos
Foto: Pedro Sánchez i José Luis Ábalos | RTVE

Fonts socialistes han assegurat que el partit expulsarà al diputat i exministre de Transport José Luis Ábalos al Grup Mixt del Congrés si no entrega la seva acta de diputat. 

Per què és important? El PSOE ha donat 24 hores a Ábalos perquè entregui la seva acta de diputat a causa de la investigació judicial que relaciona al seu exassessor Koldo García amb una trama de corrupció en la venda de mascaretes durant la pandèmia. 

Què en sabem? El termini de l'executiva del PSOE perquè Ábalos dimiteixi i entregui la seva acta de diputat acaba aquest dimarts al migdia. 

  • Fonts del partit han apuntat que si el diputat assenyalat no abandona el seu escó, serà expulsat del grup socialista parlamentari i haurà d'integrar-se al Grup Mixt del Congrés dels diputats. 

En profunditat: El PSOE va demanar a Ábalos que presentés la seva renúncia en un termini de 24 hores. La reunió de l'executiva del PSOE va començar a les 10:00 del matí d'aquest dilluns. Per tant, un dia després, Ábalos hauria de comunicar quina decisió pren durant el matí o migdia d'aquest dimarts. 

En detall: Si Ábalos no decideix deixar la seva acta de diputat per València i el PSOE acaba expulsant-lo dels seus seients, l'exministre haurà de compartir bancada amb set diputats del Gurp Mixt: els representants d'UPN, Coalición Canàrià, BNG i els quatre diputats de Podemos que van abandonar Sumar el passat mes de desembre.