Política
Francina Armengol, nova presidenta del Congrés dels Diputats
Foto: Francina Armengol, nova presidenta del Congrés dels Diputats | EFE
Cas Koldo

Armengol va avalar les mascaretes del cas Koldo tot i saber que eren defectuoses

Temps de lectura: 1 minut
Francina Armengol, nova presidenta del Congrés dels Diputats
Foto: Francina Armengol, nova presidenta del Congrés dels Diputats | EFE

El govern balear presidit per la socialista Francina Armengol va avalar l'empresa de la trama del cas Koldo tot i saber que les mascaretes eren defectuoses. 

Per què és important? La trama de corrupció de compravenda de material sanitari durant la pandèmia que gira al voltant de l'exministre José Luis Ábalos també esquitxa a l'actual presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol.

Què en sabem? La conselleria de Salut de les Illes Balears va certificar en un document, publicat ara per El Confidencial, que la compra de material a l'empresa Soluciones de Gestión y Apoyo a Empresas SL s'havia fet correctament, malgrat que dos mesos abans havia demanat retirar el material dels centres sanitaris en comprovar que la seva qualitat no era òptima. 

  • Gràcies a aquest certificat, l'empresa investigada va poder optar a altres adjudicacions públiques. El document porta la firma d'Antoni Mascaró Crespí, subdirector de Compres i Logística del Servei de Salut de les Illes Balears. 

En detall: L'aval i el document de l'executiu d'Armengol va arribar dos mesos després que el Centre Nacional de Mitjans de Protecció (CNMP) va informar la conselleria de Salut que les mascaretes adquirides eren defectuoses. 

  • Tot i això, i gràcies al certificat l'empresa presumptament corrupta va poder aconseguir més contractes públics. El Confidencial apunta que l'empresa va obtenir noves licitacions d'administracions sota el control del PSOE: Ferrovial, ADIF, Ports de l'Estat i la Secretaria d'Estat de Seguretat.
  • Totes aquestes empreses haurien certificat positivament el material sanitari per l'empresa en qüestió.