Política
Jordi Turull
Foto: Jordi Turull | Flickr
Eleccions catalanes

Junts assegura que "és possible" que Puigdemont "sigui candidat" a les eleccions del 12 de maig

Temps de lectura: 1 minut
Jordi Turull
Foto: Jordi Turull | Flickr

El secretari general de Junts, Jordi Turull, vol que Carles Puigdemont sigui el candidat del seu partit a les eleccions del 12 de maig i ha deixat entreveure que, amb l'amnistia, pugui ser a Catalunya per la sessió d'investidura.

Per què és important? Ja fa una setmana Jordi Turull va donar per fet que Puigdemont podrà encapçalar la llista de les eleccions europees i, fins i tot, que seria el candidat de Junts a les catalanes del 2025. 

Què diu? Jordi Turull ha assegurat que "aniran a per totes": "Tots saben a qui volem com a cap de llista de Junts per Catalunya", diu.

  • "Alguns que han fet aquest càlcul, potser els hi surt una mica esgarriat", assegura. 

A més, assegura que l'anunci de convocatòria d'eleccions és "la història d'un fracàs. Hem de recordar que el president va sortir escollit per una majoria del 52% independentista. Es va comprometre a culminar el procés d'independència", li ha retret.

  • "Des que el president Aragonès ens va expulsar del Govern això ha estat un autèntic desgavell. Van fer un càlcul partidista. Es van pensar que debilitarien a Junts. Les autèntiques víctimes han sigut els ciutadans de Catalunya", ha dit Turull.
  • Turull recorda que de la no aprovació dels pressupostos del 2016 en va sortir una moció de confiança que va acabar en el referèndum del Primer d'Octubre. "Ara, en canvi, n'ha assortit una cosa que es pensen que és el més beneficiós per al seu partit. Ho han fet per càlcul electoral".