Política
Dirigents de la CUP protestant al Parlament, octubre 2023
Foto: Dirigents de la CUP protestant al Parlament, octubre 2023 | Instagram / @cupnacional
Eleccions catalanes

Revolta a la CUP amb les eleccions a prop: "Es va desintegrant"

Temps de lectura: 2 minuts
Dirigents de la CUP protestant al Parlament, octubre 2023
Foto: Dirigents de la CUP protestant al Parlament, octubre 2023 | Instagram / @cupnacional

Un corrent intern de la CUP ha esclatat contra l'actual direcció nacional de la formació. Són membres del moviment Per un Independentisme de Combat (PUIC) i la gota que ha fet vessar el got ha estat l'expulsió del militant fundador de la CUP de Reus i representant d'aquest corrent d'opinió, Xavier Angelergues. 

Per què és important? El PUIC ha difós un duríssim comunicat contra la direcció, que vaticina un futur incert per a un partit que haurà d'enfrontar-se ben aviat a les elccions catalanes, després d'haver obtingut "paupèrrims resultats", tal com també lamenta el comunicat fet públic.

Què en sabem? El PUIC assegura que, per poder expulsar Angelergues, la direcció ha buscat una "excusa" que "és una mentida com una casa de pagès". 

  • El comunicat assegura que el motiu pel qual se l'hauria fet fora és "una suposada transfòbia" cap a "un militant nouvingut a Reus". 

Què diuen? Els representants d'aquest corrent intern acusen l'actual direcció de "censura".

  • "L'actual direcció política de la CUP ha actuat amb voluntat d'escapçar el corrent d'opinió PUIC, atès que en Xavi és un dels nostres màxims exponents", denuncien. 
  • I afegeixen: "Aquesta expulsió no té més lectura que la censura i la coacció per impedir una alternativa política que pretén tornar als orígens de la CUP".

Com a conclusió, el comunicat va molt més enllà de l'estricta expulsió del militant per fer una crítica general molt contundent: 

  • "És sorprenent i xocant que la CUP vagi desintegrant-se davant la passivitat de la militància mentre un grup cada vegada més petit i marginal l'hagi convertit en un instrument d'interessos personals / econòmics / laborals i màxims exponents d'extravagants filosofies", lamenta el PUIC. 

Comunicat complet

Categoria: Política