Política
Pedro Sánchez i la seva dona
Foto: Pedro Sánchez i la seva dona | Flickr
Cas Koldo

Air Europa confirma les reunions secretes amb la dona de Sánchez abans del rescat públic

Temps de lectura: 2 minuts
Pedro Sánchez i la seva dona
Foto: Pedro Sánchez i la seva dona | Flickr

Air Europa ha confirmat que Begoña Gómez, la dona del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es va reunir el juny i el juliol del 2020 amb Javier Hidalgo, conseller delegat de l'aerolínia en aquell moment.

Per què és important? El PP denuncia que Pedro Sánchez no s'absentés de les reunions del Consell de Ministres on es "van prendre decisions favorables" per a Air Europa, "una companyia que tenia vincles de naturalesa econòmica i professional" amb Begoña Gómez, la dona del president.

En detall:  Va ser enmig de les dues trobades entre el juny i el juliol del 2020 quan es va aprovar el mecanisme de rescat d'empreses privades afectades per la covid i, quatre mesos després, Air Europa va rebre 475 milions d'euros de l'estat espanyol. Així ho ha confirmat el diari 'El Confidencial'. 

  • Globalia Corporación, la matriu d'Air Europa, ha admès que hi va haver dues reunions secretes entre Hidalgo i Gómez. Fonts de Globalia han explicat que el motiu de les trobades era abordar el desenvolupament de dos projectes empresarials.
  • Aquests projectes mai no van arribar a veure la llum. Un estava relacionat amb la venda de medicaments a domicili, que es deia Telefarmacia APP, i un altre, que consistia a comprar municipis per convertir-los en resorts immobiliaris, que es deia Hola Pueblos.
  • La tasca de la dona del president del govern espanyol era la d'assessoria i consultoria d'aquests dos projectes d'Hidalgo. Begoña Gómez també va tractar aquests negocis amb el comissionista de la trama del cas Koldo, l'empresari Víctor de Aldama. 

A la pràctica: Els populars denuncien que "el president Pedro Sánchez va adoptar decisions que van comprometre 795 milions d'euros de diners públics, malgrat que es va haver d'abstenir per la relació econòmica i professional de la companyia amb la seva dona".

Per acabar: Hidalgo i Begoña Gómez es coneixien des de fa anys, i la relació es va intensificar quan Sánchez va accedir a la Presidència del Govern el 2018. Begoña Gómez, la trajectòria professional de la qual s'havia centrat en l'àmbit del màrqueting, va mostrar un interès creixent pel sector turístic a partir del 2019.