Política
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo | Flickr
Cas Koldo

Feijóo acusa Sánchez de "conflicte d'interessos" pel vincle de la seva dona amb Air Europa

Temps de lectura: 2 minuts
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo | Flickr

Alberto Núñez Feijóo continua la seva ofensiva contra el president espanyol Pedro Sánchez pel cas Koldo. Ara, el líder dels populars ha demanat reobrir el 'cas Delcy' i acusa Sánchez de "conflicte d’interessos" per la relació de la seva dona amb Air Europa.

Què diu? El líder del Partit Popular assegura que si Pedro Sánchez va votar a favor del rescat milionari d'Air Europa malgrat els vincles de la seva dona, Begoña Gómez, amb la companyia àrea, podria haver incorregut en "un supòsit de conflicte d'interessos".

  • "Coneixerem amb una mica més de detall què és el que hi ha al darrere, però per descomptat fa mala olor", ha dit Feijóo. "Segons el líder de l'oposició, en aquest cas el president "ha de donar explicacions, i el que és sorprenent és que no en doni cap" sinó que "insulta", "desqualifica" i "posa el ventilador".
  • Feijóo recorda que això està “tipificat” a l'ordenament jurídic: donaria lloc, “com a mínim”, a un procediment administratiu i podria derivar en un procediment judicial.
  • El popular també es demana si Sánchez "va votar a favor dels crèdits i préstecs en quanties superiors a 700 milions d'euros a favor d'una companyia que tenia contracte de manera directa o indirecta per finançar alguna activitat de la dona del president". 

A més, Feijóo també ha demanat aquest dimarts reobrir el 'cas Delcy' després de conèixer les ramificacions del cas Koldo i la seva relació amb l'aterratge de la vicepresidenta de Veneçuela a Espanya, el rescat d'Air Europa i les reunions de membres de la trama amb la dona del president.

  • "Ara començo a veure que els integrants de la trama són els que se'n van anar a l'Aeroport de Barajas a recollir les maletes de la senyora Delcy", ha declarat Feijóo.
  • "És evident que hi ha una relació directa entre la compra de les mascaretes, la forma i les condicions del rescat d'una aerolínia i les maletes veneçolanes" que, segons ha dit, encara no saben què contenien.

Per acabar: Pel líder del PP, els primers cent dies del govern espanyol es resumeixen en la "corrupció política" de l'amnistia i la "corrupció econòmica" del cas Koldo, una trama que arriba “al partit, al govern espanyol i a la casa del president".