Política
La presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol
Foto: La presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol | @F_Armengol
Cas Koldo

El Senat permet que Armengol comparegui a la comissió del cas Koldo

Temps de lectura: 2 minuts
La presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol
Foto: La presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol | @F_Armengol

Els serveis jurídics del Senat han donat el vistiplau perquè la presidenta del Congrés, Francina Armengol, pugui comparèixer a la comissió d'investigació del cas Koldo. 

Per què és important? La trama de corrupció de compravenda de material sanitari a Espanya durant la pandèmia esquitxa a diferents dirigents del PSOE. És per aquest motiu que el PP vol obrir una comissió d'investigació a la càmera del Senat, on gaudeixen d'una majoria absoluta clara. 

Situació actual: Aquest dimarts, el ple del Senat votarà la creació d'una comissió d'investigació sobre el cas Koldo. Tot apunta que tirarà endavant, ja que els populars tenen majoria absoluta a la cambra alta. 

En detall: Segons avança El Mundo, el PP vol que comparegui a la comissió d'investigació Koldo García, l'exassessor de José Luis Ábalos i l'home que es considera el cervell de la trama. 

  • A més, després de consultar als serveis jurídics del Senat, el PP també vol que comparegui Francina Armengol, actual presidenta del Congrés i expresidenta de les Balears. 
  • Armengol, tot i no estar investigada ni acusada de cap delicte, està esquitxada pel cas Koldo per la gestió del seu executiu en la compravenda de mascaretes a les Illes Balears durant la pandèmia. 

Què diuen? Fonts del grup parlamentari del PP reconeixen que volen que Armengol comparegui en la comissió, però asseguren que la decisió encara no està presa: "Estem oberts a què compareguin tots". 

Previsions: Un cop s'aprovi la creació de la comissió aquest dimarts, aquesta setmana o la pròxima, el Senat haurà d'escollir la Mesa de la comissió, amb el seu president i els portaveus de cada grup. 

  • Com que el PP té majoria absoluta, podrà controlar tot els tràmits i decidir els termini de convocatòria dels compareixents i qui seran. 
  • Els populars sí que han confirmat que Koldo García serà un dels primers a cridar a la comissió.