Política
Koldo García
Foto: Koldo García | Twitter
Cas Koldo

Koldo García defensa la seva innocència i acusa el PSOE de ser "cruel" amb Ábalos

Temps de lectura: 2 minuts
Koldo García
Foto: Koldo García | Twitter

L’exassessor de l’exministre espanyol José Luis Ábalos, Koldo García, ha trencat avui el silenci. En una entrevista a 'OK Diario', ha defensat la seva innocència declarant que "ningú ha fet res irregular". 

Per què és important? La Guàrdia Civil ha constatat que el patrimoni de Koldo García i la seva família va presentar un augment d'1,5 milions d'euros des de l'esclat de la covid i el van detenir per una presumpta trama de corrupció en la compra de mascaretes. 

Què diu? Koldo García ha assegurat que el PSOE ha estat cruel amb l'exministre Ábalos: "Jo crec que s'està sent cruel amb ell. Crec que és un home que ho ha donat tot per Espanya, i que ha estat un fidel servidor públic", ha dit. 

  • En la seva opinió, diu que Ábalos "és un dels millors polítics que té Espanya", tot i que "es pot discrepar" amb ell i amb "les seves idees, amb la seva manera de pensar o fer qualsevol cosa", però critica que "fer el que han fet amb ell no és cruel", és encara pitjor. 
  • García ha assegurat que "ningú ha fet res dolent ni irregular", afegint que és probable que hagi comès “moltíssims errors” dels quals es penedeix i que és possible que hagi perjudicat altres persones sense voler.
  • Tot i això, l'exassessor nega l'increment del seu patrimoni que indica la investigació, però afirma que està a disposició de la justícia: "Si m'he equivocat, hauré d'assumir els meus errors".
  • "Ho mirarem i tot té una justificació. Tenen els seus préstecs hipotecaris i es veurà clarament que no és així", declara Koldo. 

A més, García ha admès que durant la pandèmia va trucar "a moltíssimes persones" perquè compressin mascaretes a través de l’empresa Soluciones de Gestión, sense descartar que contactés també amb governs, com ara el de les Illes.

  • "Vaig trucar a mil persones. Qualsevol persona que necessitava alguna cosa, jo intentava d’ajudar-la. La situació era caòtica, tothom demanava material, a mi em trucaven milers de persones", ha afegit.
  • Ha dit que ho va fer "per facilitar un material que era necessari per a Espanya". 

Per acabar: Koldo García conclou l'entrevista amb l'esperança que tot s'acabi aclarint, ja que ho qualifica tot plegat d'un "gran malentès".