Política
Bitllets d'euro, en una imatge d'arxiu
Foto: Bitllets d'euro, en una imatge d'arxiu | Pexels
Cas Koldo

Koldo García tenia 23 mòbils i nou armes a la seva casa d'Alacant

Temps de lectura: 2 minuts
Bitllets d'euro, en una imatge d'arxiu
Foto: Bitllets d'euro, en una imatge d'arxiu | Pexels

Nou armes, 23 mòbils, criptoactius, diners en efectiu i més d'una dècada de discs durs, un d'ells amb una referència al 'Ministeri de Foment', s'acumulen a la llista de productes que la Guàrdia Civil va trobar a la casa de Koldo García, exassessor de l'exministre José Luis Ábalos, durant el registre el 20 de febrer passat.

Per què és important? Els agents de la policia van detenir el passat 21 de febrer Koldo García Izaguirre, mà dreta de l'exministre Ábalos quan ostentava la cartera de Transports, per un presumpte frau en la compra de mascaretes durant la pandèmia de la covid. 

En detall: Els agents van trobar durant el registre a la casa que l'exassessor té al municipi alacantí de Polop de la Marina 24.000 euros en efectiu, criptoactius per un valor de 586 euros i tota una sèrie de dispositius electrònics i material documental que va ser intervingut en el marc de la investigació de l'Audiència Nacional sobre suposades comissions en contractes de mascaretes en pandèmia.

  • Entre aquests dispositius hi havia més d'una vintena de mòbils, més de la meitat eren marca Iphone, però també hi havia mòbils Alcatel, Funker o Selecline, segons la diligència de la Guàrdia Civil. 
  • També van trobar i precintar més d'una desena de discs durs. En un d'ells venia gravada la referència "Ministeri de Foment", la mateixa que figurava en un dels USB intervinguts. Koldo García va ser assessor d'aquest departament fins al 2021, que un any abans, el 2020, va passar a anomenar-se Ministeri de Transports.
  • També van trobar ordinadors portàtils, una gravadora, així com una sèrie de documents "i anotacions manuscrites" que feien referència a diners en efectiu sota l'epígraf "ingressos".
  • En un altre dels informes, la Guàrdia Civil va constatar que Koldo García tenia llicència d'armes.

Per acabar: En aquesta causa, dirigida pel jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno, s'investiga si Koldo García podria haver intermediat a favor de l'empresa Soluciones de Gestión en l'adjudicació de contractes públics per valor de més de 50 milions d'euros per a l'adquisició de mascaretes en plena pandèmia, i si hauria cobrat comissions per això.