Política
Agent amb l'uniforme
Foto: Agent amb l'uniforme | Guardia Civil
Cas Koldo

El jutge deixa en llibertat un guàrdia civil investigat pel cas Koldo

Temps de lectura: 1 minut
Agent amb l'uniforme
Foto: Agent amb l'uniforme | Guardia Civil

El jutge de l'Audiència Nacional que investiga el cas Koldo ha posat en llibertat un membre de la Guàrdia Civil investigat per delictes de pertinença a una organització criminal i suborn.

Per què és important? La trama de corrupció de compravenda de material sanitari durant la pandèmia que gira al voltant de l'exministre José Luis Ábalos i que esquitxa el PSOE continua desvelant cada vegada noves dades. 

En detall: El jutge ha acordat com a mesures cautelars la prohibició d'abandonar el territori nacional i retirada de passaport al guàrdia civil. 

  • L'home ha declarat aquest dimecres davant el titular del Jutjat Central d'Instrucció Número 2 en el marc d'una línia de recerca secreta en què s'investiguen delictes relacionats amb el presumpte cobrament de comissions per la venda de mascaretes.
  • En concret, el magistrat va acordar obrir aquesta línia de recerca per investigar diversos comptes bancaris i practicar un nou registre.

A més, entre els investigats hi figura també un altre guàrdia civil, amb qui Koldo García es va reunir en quatre ocasions entre el febrer del 2022 i el febrer de l'any passat. 

  • La Fiscalia Anticorrupció el vincula també amb Juan Carlos Cueto, l'empresari que segons els investigadors era qui controlava Soluciones de Gestión, l'empresa de la suposada "trama".