Política
La presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol
Foto: La presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol | @Congreso_Es | X
Cas Koldo

El director de Salut de Balears nega que Armengol els informés de les mascaretes

Temps de lectura: 2 minuts
La presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol
Foto: La presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol | @Congreso_Es | X

El director del Servei de Salut de les Balears, Javier Ureña, ha negat que l'anterior govern autonòmic, liderat per Francina Armengol, informés l'actual Executiu de la popular Marga Prohens sobre la reclamació presentada contra l'empresa que va subministrar mascaretes defectuoses durant la pandèmia. 

Per què és important? Francina Armengol va explicar ahir el que va passar amb les mascaretes defectuoses: "Vam comprar mascaretes que se'ns van vendre com a FFP2, els tècnics van pensar que s'havien de comprar i ho enviàvem tot a analitzar", va justificar. 

En detall: En una entrevista a Antena 3, Javier Ureña ha replicat algunes de les afirmacions que va fer aquest dimarts en roda de premsa Armengol, presidenta del Congrés i líder dels socialistes de les illes.

  • El director de Salut ha assegurat que ni a la reunió de traspàs de poders de la Conselleria de Salut ni a la de l'Ib-Salut els alts càrrecs socialistes van informar els del PP que els reemplaçaven de la compra d'1,5 milions de mascaretes per valor de 3,7 milions d'euros la qualitat dels quals era molt menor de la contractada, per la qual cosa van ser emmagatzemades i mai no es van utilitzar.
  • A més, Ureña diu que hi ha un document de 600 pàgines del traspàs de poders a l'Ib-Salut en què no hi ha cap referència a aquest assumpte. També ha negat que l'expedient de reclamació hagi caducat.
  • Ureña ha explicat que l'informe de proposta de reclamació contra l'empresa Solucions de Gestió es va realitzar el 24 dagost, el mateix dia en què Prohens va ser investida presidenta de les Balears.

Per acabar: El director de Salut ha retret a la presidenta del Congrés que descarregui la responsabilitat d'aquesta adquisició de mascaretes en els funcionaris de l'Ib-Salut: "No ho permetrem, no és un funcionari qui decideix una compra per valor de 3,7 milions d'euros", ha criticat. 

  • "Segons la informació que tenim nosaltres, aquesta compra la van decidir alts càrrecs i directius" del Govern d'Armengol, ha afegit Ureña.