Política
Salvador Illa, líder del PSC i exministre de Sanitat
Foto: Salvador Illa, líder del PSC i exministre de Sanitat | PSC
Cas Koldo

Junts i ERC assenyalen Salvador Illa pel cas Koldo i el citen a comparèixer a la comissió

Temps de lectura: 2 minuts
Salvador Illa, líder del PSC i exministre de Sanitat
Foto: Salvador Illa, líder del PSC i exministre de Sanitat | PSC

Junts i ERC han assenyalat aquest dimecres al líder del PSC i candidat a les eleccions catalanes del 12-M, Salvador Illa, per la seva relació amb la trama corrupta del 'cas Koldo'. 

Per què és important? Salvador Illa va liderar una adjudicació pública perquè les comunitats autònomes compressin, durant la pandèmia de la covid-19, material sanitari de manera centralitzada. Soluciones de Gestión y Apoyo a Empresas, de Koldo García Izaguirre, va ser una de les empreses escollides. 

En detall: Junts ha anunciat aquest dimecres que pretén cridar a comparèixer Salvador Illa davant la comissió d'investigació sobre els contractes d'emergència durant la pandèmia que ha impulsat el PSOE al Congrés sobre els contractes d'emergència en pandèmia.

  • Les formacions consideren que, com a ministre de Sanitat en aquells mesos, Illa ha de donar explicacions per no haver vist la corrupció al voltant de la compra de material contra la covid o per haver consentit que alguns es lucressin amb aquestes operacions.
  • "Tothom té clar que qui ha de donar la cara és Ayuso, però també l'exministre Salvador Illa. Sí, donar la cara, tots dos s'hauran de treure la mascareta i explicar quines butxaques es van omplir sota les seves responsabilitats", ha indicat la diputada de Junts, Pilar Calvo.
  • Des de Junts han assenyalat, a més, la utilització d'una situació d'emergència per part d'alguns "per cometre irregularitats, per lucrar-se personalment i per robar".
  • El grup atribueix al Ministeri de Sanitat que no va tenir "prou control", i que per això exigiran a Salvador Illa que comparegui.

Per la seva part, el ministre socialista Óscar Puente, ha justificat Salvador Illa esmentant que no hi ha cap "acusació" sobre ell, i l'ha defensat com "un gran candidat" a la presidència de la Generalitat, reprovant que Junts estigui intentat "treure rèdit polític de la corrupció".

D'on venim? La comissió d'investigació ha estat proposada pel Grup Socialista al Parlament, i es votarà aquest dijous al Ple del Congrés. 

  • Salvador Illa ja va respondre en el seu moment que té la "consciència tranquil·la" i que si rebia una citació per comparèixer davant el Congrés dels Diputats per donar explicacions, acudiria.