Política
Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo
Foto: Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo | Flickr
Corrupció

Feijóo amenaça Sánchez amb una investigació sobre la relació entre la seva dona i Air Europa

Temps de lectura: 2 minuts
Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo
Foto: Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo | Flickr

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha avisat aquest dimecres Pedro Sánchez que el PP impulsarà una "investigació específica" parlamentària sobre els vincles amb Air Europa de la seva dona, Begoña Gómez, si no ofereix explicacions, sense descartar una investigació judicial" si cal".

En detall: La sessió de control al govern espanyol en el Ple del Congrés ha estat marcada, de nou, per l'encreuament d'acusacions mútues en matèria de corrupció entre Feijóo i Sánchez.

Què ha dit? El líder del PP ha retret al president espanyol que “posi el ventilador a la desesperada” davant dels casos de corrupció.

  • A més, l'ha advertit que, “si es torna a negar a donar explicacions” sobre la relació entre la seva dona i Air Europa, “hi haurà una investigació específica sobre els assumptes que afecten el seu entorn més immediat”.
  • Feijóo ha afegit que “segur” que hi haurà una investigació parlamentària i que, “si és necessari”, també serà judicial.
  • El PP insisteix que “els espanyols ho sabran tot” i deixa clar que el PSOE i la Moncloa encara no han “resolts els dubtes”: “Si creu que ha donat carpetada al que ha passat a casa seva, s'equivoca”.

Resposta. En la resposta, Sánchez l'ha instat a "plantar cara a la corrupció" dins de la seva formació i li ha tornat a sol·licitar que exigeixi la dimissió de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, pel cas de presumpte frau fiscal que afecta la seva parella.

D'on venim? L’Oficina de Conflicte d’Interessos ha arxivat aquest dilluns la denúncia que va interposar la setmana passada el PP contra Sánchez per determinar la responsabilitat del president del govern espanyol en el rescat d’Air Europa, a conseqüència dels vincles de la seva parella, Begoña Gómez, amb la companyia.

  • Air Europa ha confirmat que Begoña Gómez, la dona del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es va reunir el juny i el juliol del 2020 amb Javier Hidalgo, conseller delegat de l'aerolínia en aquell moment.
  • Va ser enmig d'aquestes dues trobades quan es va aprovar el mecanisme de rescat d'empreses privades afectades per la covid i, quatre mesos després, Air Europa va rebre 475 milions d'euros de l'estat espanyol.

En profunditat: El que critiquen des del PP, fet pel qual estudien denunciar el president espanyol al Tribunal Suprem, és que Sánchez no s'absentés del Consell de Ministres del 2 de novembre del 2020, quan es va aprovar el rescat.