Política
Imatge posterior a l'atac contra la parada d'Aliança Catalana
Foto: Imatge posterior a l'atac contra la parada d'Aliança Catalana | X / @asslatempesta
Eleccions catalanes

Ataquen diverses parades d'Aliança Catalana durant la recollida d'avals per al 12M

Temps de lectura: 1 minut
Imatge posterior a l'atac contra la parada d'Aliança Catalana
Foto: Imatge posterior a l'atac contra la parada d'Aliança Catalana | X / @asslatempesta

Diversos col·lectius i moviments polítics han atacat aquest dimarts parades d'Aliança Catalana durant el procés de recollida de firmes que estan fent per tot el territori, amb l'objectiu de presentar-se a les eleccions catalanes del 12M. 

Per què és important? La líder de la formació, Sílvia Orriols, denuncia que "extremistes d'esquerres" han agredit diversos militants i que els han robat fulls amb avals. 

Què en sabem? Els atacs i les agressions s'han produït a Sant Sadurní d'Anoia i Arenys de Mar, segons ha confirmat Aliança Catalana a aquest diari. 

  • "Incidències i assetjament a diferents punts del país per evitar que aconseguim els avals per presentar-nos a les eleccions", ha publicat a les xarxes socials la batllessa de Ripoll.  
  • El col·lectiu La Tempesta - Assemblea de Joves Arenyencs s'ha fet seu l'atac d'Arenys de Mar i n'ha publicat una fotografia a les xarxes. "Per Arenys no passareu, racistes", afirmen. 

D'altra banda, Aliança Catalana Penedès ha denunciat a les xarxes l'agressió contra un militant a Sant Sadurní d'Anoia. 

A més, el periodista Guillem Ramos-Salvat d'ElCaso.cat, ha informat que també s'han viscut moments de tensió a Granollers, on un grup de persones ha increpat militants d'Aliança Catalana, fet que ha obligat els Mossos d'Esquadra a intervenir. 

Què ha dit? 

  • "El proper cop que vulgueu dir feixista a algú, mireu-vos al mirall...", ha lamentat Sílvia Orriols. 
  • "Mal que us pesi, ens en sortirem!", ha advertit.