Política
Salvador Illa, líder del PSC i exministre de Sanitat
Foto: Salvador Illa, líder del PSC i exministre de Sanitat | PSC
Política

Illa diu que Abascal és una "amenaça més gran" que Puigdemont: "Per això el PSOE no s'enfonsa"

Temps de lectura: 2 minuts
Salvador Illa, líder del PSC i exministre de Sanitat
Foto: Salvador Illa, líder del PSC i exministre de Sanitat | PSC

El primer secretari del PSC i candidat socialista a les properes eleccions autonòmiques del 12 de maig, Salvador Illa, considera que si el suport al PSOE "no s'ha desplomat" és perquè "la gent tem més" a Vox que a Carles Puigdemont.

Què diu? En una entrevista al diari britànic 'The times', Salvador Illa ha parlat sobre l'amnistia i la situació política a Espanya i Catalunya.

  • El socialista considera que la por a la formació d'extrema dreta "no és només per raons ideològiques", sinó perquè moltes persones "tenen l'experiència que Vox comparteix el poder als governs regionals".
  • "Una dreta emergent representa una amenaça més gran per a la unitat espanyola que els separatistes de Catalunya", assegura Illa.
  • "La gent tem més Abascal que Puigdemont", diu. I afegeix que la por de Vox és "la raó per la qual el suport al Partit Socialista no s'ha esfondrat". 

A més, Illa ha reconegut que van titllar l'amnistia com a "inconstitucional" temps enrere i fins i tot una setmana després de les eleccions del 23 de juliol.

  • Ara, però, ha dit que "les condicions polítiques van canviar perquè prenguéssim aquesta mesura" i que és "un pas necessari", com "un metge que li diu a un pacient que s'ha de sotmetre a una cirurgia per recuperar la seva salut".

Per acabar: Pel que fa a les eleccions del 12 de maig, Salvador Illa explica que el resultat que surti serà molt important. "Si som capaços de liderar el govern de Catalunya, això justificarà que la nostra política cap a Puigdemont és la correcta", assevera.