Política
Pedro Sánchez
Foto: Pedro Sánchez | Flickr
Orient Mitjà

Pedro Sánchez preveu reconèixer l'estat palestí abans del juliol

Temps de lectura: 2 minuts
Pedro Sánchez
Foto: Pedro Sánchez | Flickr

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha dit aquest dilluns que preveu que abans del juliol Espanya reconegui Palestina com a estat independent.

Per què és important? El president espanyol confia que l'escenari internacional dels pròxims mesos animi altres estats a reconèixer l'estat palestí.

Què en sabem? El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, viatja aquesta setmana a l'Orient Mitjà en plena guerra entre Israel i Palestina.

  • Segons han explicat els periodistes que hi han parlat, la seva intenció és que el reconeixement no el faci només Espanya, sinó que un grup de països ho facin simultàniament.
  • Sánchez també ha assegurat que els pròxims mesos hi haurà una sèrie d'esdeveniments internacionals que facilitaran que altres països ho facin.

En detall: No és el primer cop que el líder socialista es pronuncia d’aquesta manera.

  • De fet, aquesta ha estat l'aposta del govern espanyol des del principi: que el reconeixement es faci a escala europea i que això ajudi a trobar una resolució al conflicte.
  • Així ho va expressar en una reunió a Brussel·les amb els presidents d'Irlanda, Malta i Eslovènia, on els dirigents d'aquests països es van comprometre a seguir els passos d'Espanya en aquest sentit.
  • Durant el viatge a Jordània, Aràbia Saudí i Qatar es reunirà amb les principals autoritats dels tres països, a més de visitar un camp de refugiats palestins.

D'altra banda. El cap de l'executiu espanyol visitarà aquest dimarts Jordània i Aràbia Saudí i dimecres Qatar, tres països favorables al reconeixement de Palestina que ell ara pregona. Durant la seva visita, segons fonts de la Moncloa consultades pel Principal, Sánchez pretén erigir-se en un líder de la pau que exerceixi d'amfitrió d'una futura conferència de pau que podria celebrar-se a Espanya.

Categoria: Política