Política
L'expresident Carles Puigdemont
Foto: L'expresident Carles Puigdemont
Tribunals

L'Audiència Nacional accelera els tràmits per investigar el PSOE, Junts i ERC per l'amnistia

Temps de lectura: 2 minuts
L'expresident Carles Puigdemont
Foto: L'expresident Carles Puigdemont

L'Audiència Nacional ha acordat obrir diligències prèvies després de rebre la querella presentada el mes de març passat per Advocats Cristians contra el PSOE, el seu portaveu al Congrés dels Diputats, Patxi López, Junts i ERC per la Llei de l'Amnistia.

Per què és important? La instructora ha sol·licitat informe a la Fiscalia per determinar si és competència de l'Audiència Nacional i si escau quines indagacions caldria fer.

En detall: El tribunal ha fet el primer pas per investigar el PSOE, Junts i ERC per la llei d'amnistia. A l'escrit la magistrada acorda incoar diligències prèvies i passa la causa al Ministeri Fiscal, perquè informi sobre si és competent i, en el seu cas, de les diligències que caldria practicar.

  • Ha estat la magistrada María Tardón qui ha obert diligències prèvies i creu que hi ha indicis d'un possible delicte, tot i que admet que no està clar ni quin seria el delicte ni les persones indicades.
  • Per això, considera procedent instruir diligències prèvies i "practicar aquelles essencials encaminades a efectuar aquesta determinació i, si escau, el procediment aplicable".

D'on venim? Abogados Cristianos va presentar al març una denúncia en considerar l'amnistia "un assalt a la independència judicial", i podria suposar un delicte d'usurpació, per part dels poders públics, de les competències jurisdiccionals.

  • Van presentar la denúncia davant l'Audiència Nacional perquè exactament el que porten als tribunals són els suposats actes delictius comesos a Brussel·les durant les reunions entre Santos Cerdán del PSOE i els equips d'ERC i Junts.
  • I, per tant, l'Audiència és el tribunal competent per investigar les il·legalitats que s'han comès a l'estranger.
Categoria: Política