Política
Xavier Trias i Laura Borràs
Foto: Xavier Trias i Laura Borràs | Twitter / @LauraBorras
Junts

Trias proposa rellevar Laura Borràs de la presidència de Junts per posar-hi Puigdemont

Temps de lectura: 1 minut
Xavier Trias i Laura Borràs
Foto: Xavier Trias i Laura Borràs | Twitter / @LauraBorras

El líder de Junts per Barcelona, Xavier Trias, ha proposat que cal moure fitxa perquè Carles Puigdemont sigui el president de Junts per Catalunya, el lloc que ara ocupa Laura Borràs. 

Per què és important? El candidat de Junts a les eleccions del 12 de maig, Carles Puigdemont, ha anunciat que tornarà a Catalunya el dia del ple d'investidura encara que no sigui escollit president de la Generalitat.

Què diu? En una entrevista al programa 'Els Matins' de TV3, Xavier Trias ha assegurat que Laura Borràs hauria de ser rellevada de les seves funcions perquè les assumís Carles Puigdemont: "És el president del nostre partit", ha dit.

  • "Espero que en el congrés del partit nomenem tots per unanimitat Puigdemont com a president del partit", ha defensat l'exalcalde de Barcelona.
  • Trias ha defensat que els líders "han d'actuar com a líders" i per això ha celebrat que Puigdemont hagi decidit "convertir-se al líder de Junts" i ser el candidat a les eleccions del 12-M. "Ja era hora", ha dit.
  • Ha afegit que, fins ara, Puigdemont "no volia" ser líder i ha reconegut que la decisió és "arriscada". Amb tot, però, veu "lògic" que si no és escollit president de la Generalitat deixi la política activa.

Per acabar: Xavier Trias també va anunciar que deixarà el consistori "abans de l'estiu" dient que "hauria de passar alguna cosa molt estranya" perquè no deixés el seu càrrec actual en la data prevista.