Barcelona i Àrea
El president de Trias per Barcelona, Xavier Trias
Foto: El president de Trias per Barcelona, Xavier Trias | X / @xaviertrias
Ajuntament de Barcelona

Xavier Trias deixarà l'Ajuntament de Barcelona abans de l'estiu: “L’adeu és a tocar”

Temps de lectura: 2 minuts
El president de Trias per Barcelona, Xavier Trias
Foto: El president de Trias per Barcelona, Xavier Trias | X / @xaviertrias

El president de Trias per Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat que creu que deixarà el grup municipal abans de l'estiu, més tard del previst inicialment a causa de les eleccions catalanes i europees.

Què ha dit Trias? En una entrevista a Catalunya Ràdio ha afirmat que deixarà el consistori "abans de l'estiu" i ha declarat que "hauria de passar alguna cosa molt estranya" perquè no deixés el seu càrrec actual en la data prevista.

  • Trias ha reconegut que “hauria d’haver marxat a l’octubre, després al gener i després a la primavera”, però la convocatòria d’eleccions al Parlament a Catalunya per al 12 de maig, ha obligat a canviar els seus plans.
  • “L’adeu és a tocar”, ha afirmat Trias. “M’han fet una malifeta, que són les eleccions”, ha dit.
  • També ha demanat a Junts que “en menys d’un any” decideixi el candidat a les eleccions municipals del 2027. 

En detall. Tot plegat arriba després que Trias apostés perquè el succeís l’actual portaveu, Jordi Martí Galbis, com a president del grup municipal.

  • A més, Trias ha donat per fet que no es presentarà un candidat alternatiu a l'alcaldia després que Jaume Collboni perdés la qüestió de confiança vinculada al pressupost.
  • L'oposició, ha admès, no té prou força perquè prosperi: "No la tenim i, per tant, és ridícul", ha conclòs el cap de l'oposició.

D'on venim? El líder de TriasxBCN ja va anunciar durant la campanya electoral que, si no era elegit alcalde, no es quedaria a l'oposició. En altres ocasions ha manifestat la seva intenció d'acabar un cop el mandat estigués encarrilat.

  • Ara, descartada gairebé la possibilitat que TriasxBCN entri al govern amb el PSC, Trias ha assegurat que deixarà el grup al consistori abans de l'estiu.