Barcelona i Àrea
JuntsxBarcelona
Foto: JuntsxBarcelona | Twitter / @TriasperBCN
Ajuntament

Trias descarta definitivament fer un pacte de govern a Barcelona amb Collboni

Temps de lectura: 2 minuts
JuntsxBarcelona
Foto: JuntsxBarcelona | Twitter / @TriasperBCN

El portaveu de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, ha explicat que el partit ha tancat la porta definitivament a un pacte de govern a l'Ajuntament de Barcelona amb l'alcalde, Jaume Collboni.

Per què és important? Actualment, el PSC compta amb 10 regidors al consistori barceloní i es troba en minoria a l'ajuntament. És per aquest motiu que Collboni ha començat a tenir converses per trobar possibles socis de govern. 

Què ha dit? "Hem descartat completament formar part de cap equació que tingui a veure amb la governabilitat de Barcelona", ha dit el portaveu.

  • "Han tancat un acord amb ERC i cada dia es barallen amb els comuns. Aquesta no és la nostra pel·lícula", ha indicat el portaveu de Junts al consistori.
  • Galbis també ha avisat que faran "oposició exigent i responsable" i que això no és incompatible amb arribar a acords "en benefici de la ciutat".

Paralel·lament, el portaveu també ha anunciat un "no" a la votació definitiva del pressupost municipal d'aquest 2024 que Collboni durà a plenari aquest març.

  • Ara mateix el govern del PSC no té sufients vots per aprovar els pressupostos. Només té garantit el suport d'ERC i la clau la podria tenir els comuns d'Ada Colau.

D'on venim? El 23 de gener, el mateix Galbis ja va anunciar en roda de premsa que aturaben les converses amb Collboni.

  • La notícia arriba després que el govern de Collboni hagi intensificat les converses amb ERC, segons va apuntar la líder republicana, Elisenda Alamany, i la reunió amb la líder de BComú, Ada Colau.
  • Martí va explicar que Collboni va traslladar el líder de Junts, Xavier Trias, que "hi ha certa reorientació de les prioritats" i que hi ha dificultats a l'hora d'arribar a possibles acords amb Junts.
  • “Hem cregut oportú aturar les converses en espera de la clarificació definitiva de Collboni i quines són les últimes intencions”, indicava Galbis.

A la pràctica: La suma del tripartit a Barcelona aconseguiria una majoria absoluta dins del ple municipal: els regidors del PSC (10), més els dels comuns (9) i els cinc d'ERC arriben als 24 representants, el que suposa superar els 21 de la majoria absoluta de l'Ajuntament de Barcelona.