Política
Xavier Trias
Foto: Xavier Trias | 8tv
Amnistia

Trias assegura que s'imagina a Feijóo i Puigdemont negociant en el futur

Temps de lectura: 2 minuts
Xavier Trias
Foto: Xavier Trias | 8tv

La llei d'amnistia encara està en l'aire. Avui el líder de Junts a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat que s'acabarà aprovant i que Puigdemont pactarà algun dia amb el PP. 

Per què és important? Les declaracions de Trias arriben després que la Mesa formalitzés ahir la pròrroga de 15 dies sol·licitada pel PSOE per acordar un nou text de la llei d'amnistia que hauria d'estar llest el 7 de març. També arriben després de la polèmica sobre la "confessió" de Núñez Feijóo dels possibles pactes amb Puigdemont sobre l'amnistia. 

Què diu? Xavier Trias ha donat per fet que el seu partit continua recolzant la llei d'amnistia, que creu que s'acabarà aprovant al Congrés dels Diputats. No obstant això, ha instat el PSOE a "moure's per fer possible l'acord". 

  • Ho ha explicat en una entrevista al 'Cafè d'Idees' de La 2. El president municipal de Junts creu que seria "insòlit" i un "error" que no s'aprovés la llei d'amnistia: "Hem de trobar un desllorigador. Tothom ha de cedir".
  • L'últim cop Junts va votar en contra de la norma perquè considerava que no quedaven inclosos tots els casos de terrorisme en l'amnistia. Però aquesta vegada Trias s'ha mostrat convençut que donaran llum verda. Preguntat per si s'imagina Puigdemont rebutjant el text final, ha contestat contundent: "No ho farà".

D'altra banda, Xavier Trias ha assegurat que sí que s'imagina en un futur a l'expresident Carles Puigdemont negociant amb el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo. 

  • "Si un dia Feijóo guanya a nivell d'Espanya, s'haurà de canviar de plantejaments per força. I nosaltres què haurem de fer? No parlar amb Feijóo?", planteja. 
  • A més, Trias recorda la bona relació que va tenir amb el popular: "Jo ja he negociat amb ell perquè jo he sigut conseller de Sanitat i ell era el director general de l'Insalud i he tingut molta i bona relació".
  • Malgrat això, segons ha dit, Feijóo "era un senyor centrat, que entenia el problema territorial que hi ha a Espanya", però "ara diu coses que jo dic: què li ha passat a aquest senyor? Sembla que li hagin canviat el xip", ha dit agregat.