Política
Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo
Foto: Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo | Flickr
Galícia

Feijóo repta Sánchez a explicar el seu desastre a Galícia i ell l'ataca: "Tot vostè és mentida"

Temps de lectura: 3 minuts
Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo
Foto: Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo | Flickr

Nova picabaralla entre el líder del PP i el president del govern espanyol. Alberto Núñez Feijóo ha emplaçat aquest dimecres Pedro Sánchez perquè doni explicacions sobre la seva "responsabilitat als resultats" de les eleccions a Galícia i ell li ha respost atacant sobre la seva "confessió" a la premsa sobre l'amnistia i els indults reconeixent que "l'únic camí" per a Catalunya passa per "la reconciliació" i "no la confrontació".

Per què és important? El PP gallec ha arrasat als comicis d'aquest passat diumenge. El candidat popular, Alfonso Rueda, ha aconseguit la cinquena majoria absoluta consecutiva del PP a Galícia. El PSOE ha patit una forta patacada, passant dels 14 escons als 9 representants dins del parlament gallec.

Què diuen? El president espanyol ha atacat Feijóo amb les informacions publicades en plena campanya electoral gallega sobre que el PP va oferir a Junts indultar a Puigdemont durant les negociacions per a la investidura del cap de l'oposició i que va negociar durant 24 hores l'amnistia. 

  • "Vostè planteja aquí que donem explicacions. Jo estic aquí disposat a donar explicacions, senyor Feijóo, però vostè també ha de tenir el coratge d'explicar als 350 diputats i diputades i als 48 milions d'espanyols el que diu en privat a 16 periodistes”, ha dit Sánchez al president dels populars a la sessió de control al Govern al Ple del Congrés.
  • Sánchez continua declarant que "si hagués estat pel líder del PP, hauria aprovat una amnistia, uns indults i el que hagués fet falta per ser president del govern espanyol" després de les eleccions generals del 23 de juliol: "Jo no en tenia cap dubte, però ara tenim les proves d'aquesta conversa i aquestes confessions privades", sentencia. 

Per la seva part, Alberto Núñez Feijóo, ha afirmat que Sánchez "cada dia se supera" i l'ha acusat de "mentir": "Va començar mentint sobre el que faig, segueix mentint sobre el que dic i ara menteix sobre el que penso", ha ressaltat, per deixar anar al cap de l'Executiu que en "mentides" li "guanya per golejada".

  • A més, el popular ha recordat que el mateix Sánchez va dir durant la campanya que aquests comicis autonòmics eren un "plebiscit" sobre la seva persona en afirmar textualment que "el canvi a Galícia és imparable i també imparable la caiguda de Feijóo": "Doncs aquí em té, dempeus, i el resultat del plebiscit 40 a 9. Ah, això sí, probablement intentarà capgirar-lo", ha emfatitzat.
  • Feijóo també li ha recriminat que "ningú del Govern" hagi anat a Barbate a "donar la cara", mentre mig Executiu va intentar muntar un 'Nunca mais' a Galícia i concedir-ho tot als independentistes, mentre no dona res a la Guàrdia Civil. 

Per acabar: Pedro Sánchez ha tornat a atacar Feijóo i ha assegurat que els "últims sis mesos" des de les generals han estat "mentida rere mentida", comparant la seva actuació amb la del seu antecessor, Pablo Casado. "Han canviat de socis, han canviat de lideratge, però segueixen amb el mateix discurs", ha emfatitzat, per recriminar als populars el seu vot "en contra de revaloritzar les pensions" o de l'"impost a les grans fortunes".

  • El president ha reiterat que el líder de l'oposició menteix i es contradiu constantment. "Amb quin Feijóo ens quedem? Ens quedem amb el que negocia amb els independentistes els indults al matí o amb aquell que els anomenen terroristes a les manifestacions que convoquen a la tarda? Tot vostè és mentida", ha conclòs.