Política
L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont
Foto: L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont | EFE/ David Borrat
Tribunals

La fiscalia del Suprem veu a Puigdemont com a "líder absolut d'un grup terrorista"

Temps de lectura: 1 minut
L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont
Foto: L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont | EFE/ David Borrat

Els fiscals del Tribunal Suprem consideren que l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va ser el "líder absolut" del moviment independentista Tsunami Democràtic. 

Per què és important? La justícia investiga les relacions entre el líder de Junts i Tsunami Democràtic. El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón manté les investigacions contra Carles Puigdemont, Marta Rovira i deu encausats més per delictes de terrorisme. 

Què en sabem? Els fiscals del Tribunal Suprem han conclòs en un redactat que Puigdemont va assumir el "lideratge absolut" de Tsunami Democràtic. 

  • Segons l'escrit, els fiscals consideren que el moviment independentista és "un grup organitzat de caràcter terrorista". És per aquest motiu que asseguren que els fets que es van produir "encaixen perfectament" en el delicte de terrorisme. 
  • El text dels fiscals s'apunta que hi ha una "pluralitat d'indicis" sobre Puigdemont que "acredita domini funcional del fet, lideratge absolut, autoria intel·lectual i assumpció de les regnes" de Tsunami, que descriuen com "un grup organitzat de caràcter terrorista".

Context: Aquest document ha estat redactat pels fiscals del tribunal per preparar l'informe que determinarà el criteri del ministeri públic si finalment s'investiga l'expresident català per un delicte de terrorisme. 

D'on venim: La junta de fiscals del Tribunal Suprem va rebutjar el passat mes de gener, per 12 a 3 vots, l’informe per no investigar Puigdemont per terrorisme en la causa de Tsunami Democràtic.